Zahuktava se turistička sezona u Hrvatskoj. Prema podacima e-Visitora, u našoj zemlji trenutačno boravi oko 290 tisuća turista, od kojih 250 tisuća stranih. Najviše ih je u Istri, gotovo 100 tisuća, slijede Kvarner sa 62 tisuće i Splitsko-dalmatinska županija s 43 tisuće gostiju. Najviše je turista iz Njemačke, Slovenije i Austrije. Pojačan je promet na cestama u smjeru mora. Povremeni zastoji i vožnja u koloni mogući su na pojedinim dionicama autocesta - u blizini odmorišta te kod ulaza ili izlaza, na prilazima turističkim središtima i nekim graničnim prijelazima. Na ulazu u Hrvatsku iz Slovenije na graničnom prijelazu Macelj čeka se do sat vremena, kao i na ulazu iz BiH na prijelazu Maljevac.

Prema podacima Hrvatskog autokluba, jučer do 14 sati prema moru je zabilježeno 25 230 vozila, što je više nego u trećem lipanjskom vikendu pretpandemijske 2019. Tada je kroz naplatnu postaju Lučko u smjeru mora prošlo malo više od 23 tisuće vozila.

- Ako ćemo raditi nekakvu usporedbu s do sada najuspješnijom 2019. godinom, imali smo 10% veći promet, što je sjajan uvod u početak turističke sezone, rekao je za HTV Ivan Ribičić, direktor Sektora za naplatu cestarine u HAC-u.

Izvor: HRT


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij