Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) izvijestio je u subotu da je četvrtina odraslog stanovništva završila cijepljenje

“Ukupno 875.503 osoba je primilo dvije doze cjepiva, dok je još 18.769 osoba primilo jedinu potrebnu dozu cjepiva Jannsen”, izvijestio je HZJZ na svojoj internetskoj stranici, navodeći da je cijepljenje završeno za 894.272 osoba, što je 22 posto ukupnog stanovništva te 26,6 posto odraslog stanovništva.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak istaknuo je važnost cijepljenja unatoč povoljnijoj epidemiološkoj situaciji.

“U vrijeme povoljne epidemiološke situacije kakva je sada u Hrvatskoj, a ujedno u vrijeme kada su novi sojevi virusa ‘pred vratima’, primanje obje doze cjepiva izrazito je važno”, poručio je Capak.

Ustvrdio je da je kod cjepiva koja se primjenjuju u dvije doze, a to su cjepiva proizvođača Pfizer, Moderna i AstraZenece, dvije doze ipak pružaju veću razinu zaštite od samo jedne doze, a posebno kod mogućih novih sojeva.

Capak ističe da je najveći obuhvat cijepljenih prvom dozom postignut u Gradu Zagrebu (41,4 posto ukupnog stanovništva, odnosno 50,3 posto odraslog stanovništva), a završeno cijepljenje u najvećem je obuhvatu ostvareno u Krapinsko-zagorskoj županiji (30,3 posto ukupnog, odnosno 36,3 posto odraslog stanovništva).

Zahvalio je zdravstvenim djelatnicima i svima onima koji su uključeni u organizaciju cijepljenja, jer, kaže Capak, potreba za drugom dozom čini organizaciju cijepljenja dodatno zahtjevnom.

Izvor : N1info


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada