hren

TIJEKOM ovog vikenda u splitskoj trajektnoj i zračnoj luci očekuje se promet oko 45.000 putnika, što je najveći ovogodišnji vikend-promet u tim lukama.

"Kroz splitsku gradsku luku ovog vikenda očekujemo promet oko 30.000 putnika u oba smjera sa srednjodalmatinskim otocima te više od 10.500 vozila u trajektima", rekla je za Hinu Jelena Ivulić, voditeljica Jadrolinijine agencije u Splitu.

Ona je istaknula kako je zbog povećanog prometa putnika danas uvedena i jedna izvanredna trajektna linija prema Supetru na Braču, a bude li potrebe - uvodit će se još izvanrednih trajektnih linija prema srednjodalmatinskim otocima.

"Gužve podsjećaju na dobra stara vremena"

Po njezinim riječima, na temelju registracijskih oznaka vozila, osim domaćih putnika, primjetno je da je najviše turista iz Slovenije, Poljske, Češke i Slovačke.

"Radujemo se ovim gužvama u splitskoj trajektnoj luci koje već sada podsjećaju na dobra stara vremena prije izbijanja pandemije koronavirusa", rekla je Ivulić.

Ovog vikenda očekuju slijetanje 100 aviona

Voditelj Službe prihvata i otpreme putnika u splitskoj zračnoj luci Mate Melvan je izvijestio kako se tijekom ovog vikenda u njoj očekuje promet oko 15.000 putnika.

Izvor: Index.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij