Gosti u Splitsko-dalmatinskoj županiji jednim klikom moći će doći do svih hitnih službi te svojih ambasada. Za to je zaslužan Dejan Grepo, vlasnik vebLab laboratorija koji je razvio platformu Cro Care. Javnosti je predstavljena u županijskoj upravi, a kako je rekao Damir Gabrić, načelnik Stožera ovo je još jedan iskorak za olakšanje boravka gostima.

Grepo je pojasnio kako Cro Care funkcionira.

- Platforma automatski prepoznaje korisnikovu trenutnu lokaciju i po tome mu prikazuje najbliže hitne službe i njihove kontakte. Može koristiti i navigaciju ili ispuniti potrebne formulare - predočio je.

Trenutačno sadrži 30 lokacija za testiranje, 25 ambasada odnosno konzulata te devet Domova zdravlja i bolnica u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Osim toga, može se uputiti poziv bilo kojoj hitnoj službi. Istaknuo je i kako pruža neograničene mogućnosti proširivanja, od ljekarni do policijskih postaja. 

Županija je za platformu izdvojila 35.000 kuna.

Benefite Cro Carea je približio i Joško Stella, direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije.

- Goste upućujemo na korištenje platforme i za sada su prve reakcije odlične i svi su zadovoljni. Ovom platformom se sigurnost podignula na novu razinu - podvukao je Stella.

Inače, ako se nastavi povoljna epidemiološka situacija mogli bismo imati razloga za zadovoljstvo. U ovom trenutku je, otkrio je Stella, 75 posto više noćenja u odnosu na isti period prošle godine.

Izvor : Dalmatinskiportal.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij