U BREŽICAMA je u utorak počela djelovati posebna skupina slovenske policije za borbu protiv ilegalnih migracija, objavilo je u petak slovensko ministarstvo unutarnjih poslova.
Grupa za sada ima 23 policajaca, a povećavat će se jer predviđa ukupan sastav od 52 ljudi.

Govoreći prigodom početka djelovanja postrojbe, ministar unutarnjih poslova Aleš Hojs i ravnatelj policije Anton Olaj kazali su da je za sjedište izabrano Brežice jer je na tom području pokušaja ilegalnih ulazaka migranata u Sloveniju najviše i da se do sada na tom planu nije dovoljno uradilo.

"Velik broj ilegalnih migranata koji se otkrivaju u Sloveniji na visokoj razini"

"Broj ilegalnih migranata koji se otkrivaju u Sloveniji i na tzv. balkanskoj trasi i dalje ostaje na visokoj razini. Na to se odazivamo proaktivno i planiranjem mjera za zaštitu granice, zbog čega smo uveli brojne organizacijske, zakonske i operativne mjere", kazao je prema priopćenju slovenskog MUP-a Olaj.

Posebna policijska postrojba sa sjedištem u Brežicama ima zadaće na granici s Hrvatskom i u unutrašnjosti, a zadužena je za prekogranični kriminalitet, nezakonite migracije, krijumčarenje oružjem, ukradena vozila, municiju itd.

Kontrolu državne granice obavlja optoelektronskim sustavima i pregledom prijevoznih sredstava elektronskim i fiberoptičkim napravama, priopćili su iz MUP-a.

Izvor: Index.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada