hren

Ako epidemiološka situacija bude bolja, mjere će se ublažavati u utorak 15. lipnja.
Konferencija za medije Stožera civilne zaštite održat će se u 11 sati, a na njoj će biti riječi o popuštanju mjera.

Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a kaže da smo u povoljnoj, ali osjetljivoj epidemiološkoj situaciji zbog velikog broja cijepljenih, lijepog vremena, završava školska godina.

'Brojke nam kontinuirano padaju s čime smo zadovoljni. Međutim nalazimo se u osjetljivoj epidemiološkoj situaciji gdje su se ljudi pustili', kazo je Capak u Dnevniku Nove TV.

Ako epidemiološka situacija bude bolja, mjere će se ublažavati u utorak, 15. lipnja, slijedi novo popuštanje mjera, a detaljnije će se saznati u petak.

'Razgovara se o tome da se eventualno produži malo radno vrijeme, da se neki sportski događaji, treninzi i natjecanja na otvorenom malo popuste. Nešto od toga će biti', rekao je.

Podsjetimo, jučer su zabilježena 184 nova slučaja pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj ukupno 1.290. Među njima su 482 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 48 pacijenata. Oporavilo se 217 osoba, a testirano je njih 5.435.

Zaključno s 9. lipnja utrošeno je 1.986.929 doza cjepiva. Dosad je 1.370.306 osoba cijepljeno s najmanje jednom dozom, među kojima su njih 616.623 primile obje doze. Na dan 9. lipnja utrošeno je 39.145 doza cjepiva.

Izvor: Tportal.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij