U zaleđu Trogira popodne je izmjereno samo 14 stupnjeva!

Ako izuzmemo visoke planine, Ljubitovica u trogirskom zaleđu je u 16 sati bila najhladnija u Dalmaciji. Tamo je izmjereno svega 14 Celzijevih stupnjeva. Naglom padu temperature zraka najviše je doprinio olujni sustav koji se satima zadržava u Zagori, otprilike na graničnom Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije.

Tamo je bilo obilnih pljuskova i grmljavine, a Crometeo članovi dojavili su i tuču.

Prema podacima mreže postaja Pljusak.com, do 16 sati najviše oborina tijekom dana je palo u Kučićima kraj Omiša, čak 44 litre po kvadratnom metru. Slijede Rtina s 42 litare po kvadratnom metru. Starigrad Paklenica je izmjerio 29 litara, a slijede Gala 26, Ražanac 24, Baška Voda 23, Oklaj 21, Ruda 18, Miljevci, Dugopolje, Sinj i Kistanje 17, Čavoglave 16, Veliko Brdo 15 itd. Na splitskom području najviše je palo u Solinu 12 litara i Stobreču 10 litara kiša po kvadratnom metru.

Do večeri još će mjestimice biti neverina, ali oni neće biti ni često ni obilni kao u Zagori posljednjih nekoliko sati. Noću se očekuje postupno smirivanje situacije što će biti uvod u stabilnije i sve toplije dane pred nama.

Izvor : Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij