hren

PODRUČJE Požege je danas poslijepodne zahvatilo snažno nevrijeme.
Civilna zaštita objavila je da je oko 13 sati na području Požege pala ogromna količina kiše, od 50 do 70 milimetara po četvornom metru.

Zbog nevremena jedno je staračko domaćinstvo moralo biti evakuirano, potvrdio je Hini dežurni voditelj u Službi civilne zaštite Požega Zdenko Skalnik.

"U jednom trenutku na čekanju je bilo do 50 poziva"

"Mnogo je poziva građana. U jednom trenutku bilo je i do 50 poziva na čekanju. S područja grada Požege nevremenom je najviše pogođeno područje ulice Jagodnjak, dok su Drškovci, Vidovci i Dervišaga u cijelosti zahvaćeni nevremenom", izjavio je Sklanik.

Poplava na području Požege

Stvorile su se blatne bujice, koje su se slijevale s okolnih brda noseći granje i smeće.

Najveći problemi su u gradu Požegi i naseljima Drškovci, Vidovci i Dervišaga, objavila je civilna zaštita.

Poplava u Vidovcima

Poplavljeno je dosta dvorišta i podruma kuća, a problemi su i na lokalnim cestama. Ima i manjih odrona. Zbog vode u Dubrovačkoj ulici u Požegi zaustavljen je i željeznički promet (na relaciji Požega-Pleternica). U naselju Vidovci isključen je napon u električnoj mreži, zbog opasnosti za vatrogasce.

Civilna zaštita navodi da su angažirane sve operativne snage (policija, vatrogasci, komunalno poduzeće, djelatnici HEP-a, Hrvatske vode te Područni ured civilne zaštite Požega), koje rade na saniranju posljedica nevremena.

Zbog mnogobrojnih poziva građana dio poziva se prebacuje u Županijski centar 112 Osijek.

Jako nevrijeme pogodilo požeštinu

Portal Požega.eu navodi da je blatna bujica u selu Vidovci napravila ogromnu štetu.

Voda nosi kante, granje i smeće, u dvorištima su voda i mulj. U drugom selu, Vranduku, vatrogasci imaju pune ruke posla. 

"Sva prigradska naselja uz Požešku goru su pod vodom. Imamo više od 30 dojava, svi su na terenu", kazali su iz JVP-a Požega

Zbog poplave i mulja, pojedinim državnim cestama u Vidovcima se jedva prolazi. Mještanima ovo nije prvi susret s vremenskim nepogodama. Pamte veliku poplavu iz 2014. godine.

Izvor: Index.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij