hren

Ribarski brod gori od subote rano poslijepodne u hrvatskim teritorijalnim vodama između Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije, njegova posada prebačena je na drugi ribarski brod, po informacijama iz policije more nije onečišćeno, a požar gase vatrogasci iz Kaštela.

“Požar je izbio na brodu u teritorijalnim vodama Republike Hrvatske, u rubnom području između Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije”, potvrđeno je za Morski.hr u šibenskoj policiji.

Neslužbeno doznaju da se radi o ribarskom brodu Lokarda koji je svoju poziciju posljednji put očitovao prije dva sata 11 Nm južno od otoka Žirja, a iz policije preciziraju:

“Dojavu za požar smo dobili 13.36 sati. Članovi posade su prešli na drugu ribaricu i srećom, ljudski životi nisu ugroženi”, potvrdio je voditelj smjene OKC u PU Šibensko-kninskoj za Morski.hr.

Na teren su izišle sve službe; vatrogasci, Lučka kapetanija i policija.

Brod Lučke kapetanije pristupio je gašenju i morao je odstupiti zbog velike vrućine i činjenice da na brodu ima plinskih boca, što bi dovelo u opasnost i gasitelje.

Prema informacijama koje je dobio Morski.hr, tročlana posada pokušala je ugasiti požar, ali nisu uspjeli u tome. Potrošili su protupožarne aparate i skočili u more. U blizini je bio ribarski brod Strelica, koji ih je naposljetku spasio.

Izvor: N1


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij