IZ Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore (HOK) uputili su zamolbu nadležnim institucijama za produljenje radnog vremena ugostiteljskih objekata tijekom Europskog prvenstva u nogometu.

Budući da Europsko prvenstvo u nogometu počinje 11. lipnja i traje do 11. srpnja, Ceh ugostitelja zatražio je izmjenu odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojom se ograničavaju okupljanja, na način da se omogući rad ugostiteljskim objektima i iza 23 sata, izvijestili su u subotu iz HOK-a.

Podsjetili su i da su za ugostiteljski sektor značajna sportska natjecanja oduvijek značila priliku za bolje poslovanje, a i ove godine ugostitelji su već spremni za nadolazeće Europsko prvenstvo u nogometu, koje će se u većini ugostiteljskih objekata pratiti na otvorenom prostoru, uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera.

Žele raditi najmanje do ponoć

Dnevnim rasporedom natjecanja Europskog prvenstva, posljednje utakmice planirane su za 21 sat, a predloženim produljenjem radnog vremena dopustilo bi se gostima da poprate utakmicu do kraja, čime bi se izbjegle potencijalne neugodnosti da netom prije kraja utakmice ugostitelji moraju zatvarati objekte i zahtijevati od gostiju da napuste lokale, stoji u priopćenju HOK.

"Potaknuti relaksacijom mjera, najavom uspješne turističke sezone, evidentnog pada broja  zaraženih i sve većim brojem cijepljenih osoba smatramo opravdanim da se radno vrijeme u ugostiteljskim objektima produlji do najmanje 24 sata", rekao je predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK Joso Smolić.

Time bi se, smatraju u Cehu ugostitelja, poslala pozitivna poruka i stranim gostima, koji će u Hrvatskoj boraviti za vrijeme trajanja prvenstva i pratiti svoju reprezentaciju, da će moći nesmetano uživati u nogometu. Podsjetili su također da je Ceh ugostitelja HOK već ranije zatražio izjednačavanje uvjeta rada za sve objekte odnosno da se omogućavanje rada u zatvorenim prostorima osim restoranima dopusti i kafićima.

Izvor : Index.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada