Lozinka za mobilnu aplikaciju na covid-potvrdi zbunila je mnoge građane koji su ovaj dokument zatražili otkako je 1. lipnja krenulo njegovo izdavanje. U Ministarstvu zdravstva provjerili smo o čemu se radi.
Prvog dana lipnja krenulo je izdavanje covid-potvrda svima koji su se cijepili, negativno su testirani ili su preboljeli Covid-19, a prema posljednjim informacijama, izdano je više od 45 tisuća covid-potvrda, od čega je 90 posto onih o cijepljenju. Od toga je tek 4000 potvrda zatraženo i izdano u papirnatom obliku.

Kako smo već pisali, potvrde je moguće zatražiti putem portala e-Građani ili u jednoj od ispostava Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, a kako doznajemo iz Ministarstva zdravstva, u pripremi je i aplikacija koja će se koristiti za pohranjivanje potvrda.

Naime već sad je na covid-potvrdi dostupna lozinka za aplikaciju o kojoj smo pitali Ministarstvo zdravstva te su nam pojasnili:

'Lozinka koja se nalazi na EU digitalnoj covid-potvrdi koristit će se za pohranjivanje postojećih potvrda iz fizičkog ili PDF oblika u mobilnoj aplikaciji koja je u fazi razvoja. Lozinka je na potvrdu dodana odmah kako bi se izbjegla potreba za ponovnim izdavanjem potvrda kad mobilna aplikacija bude u funkciji. Informacija o objavi i početku primjene mobilne aplikacije bit će pravovremeno dostupna javnosti na internetskim stranicama www.EUdigitalnaCOVIDpotvrda.hr.'

Izvor: Tportal.hr

 

KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij