Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisalo je u srijedu 2. lipnja javni natječaj za ugovorni prijam vojnika-mornara u djelatnu, odnosno profesionalnu vojnu službu.

U vojničku službu u trajanju od dvije godine prima se 200 kandidata odnosno kandidatkinja za vojnika-mornara, kojima služba počinje 6. srpnja ove godine.

Probni rad traje šest mjeseci, a kandidati odnosno kandidatkinje moraju ispunjavati uvjete za prijam u Oružane snage Republike Hrvatske koji su propisani Zakonom o službi u Oružanim snagama RH.

Kandidati za prijem vojnika-mornara moraju ispunjavati sljedeće uvjete:

–      najmanje završeno srednjoškolsko obrazovanje
–      najviše navršenih 30 godina života do kraja 2021. godine
–      uspješno završen program dragovoljnog vojnog osposobljavanja ili odslužen vojni rok

U vojničku službu mogu se primiti i bivši ugovorni vojnici-mornari kojima je služba prestala na osobni zahtjev uz častan otpust bez prava na mirovinu ako nisu stariji od 40 godina i koji uz prethodno navedene uvjete moraju ispunjavati i uvjete propisane Zakonom o službi u Oružanim snagama RH i Odlukom o uvjetima i postupku sklapanja ugovora o vojničkoj službi na neodređeno vrijeme.

Ove potonje odnose se na psihičku i fizičku spremu te da nisu kažnjavani i da ispunjavaju sigurnosne kriterije za prijam u djelatnu vojnu službu.

Svi zainteresirani kandidati prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta iz natječaja mogu podnijeti područnom odsjeku za poslove obrane prema mjestu prebivališta ili direktno Središnjici za upravljanje osobljem, Ilica 256, 10 000 Zagreb, u roku od 8 dana računajući od dana objave natječaja u Narodnim novinama.

Informacije u vezi s natječajem mogu se dobiti na internetskoj stranici Ministarstva obrane (www.morh.hr), telefon 01/3784-812 i 01/3784-813 te u područnim odjelima za poslove obrane i područnim odsjecima za poslove obrane.

Foto: HRM/ D. Mišić
Izvor : Morski.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada