Ulagači u tvrtku među kojima je i poznati hrvatski ekonomist Velimir Šonje iskoristili su niske cijene najma zrakoplova u pandemiji.
Unatoč pandemiji koja je srozala promet svjetskih avio prijevoznika i do 80 posto Hrvatska je dobila novu zrakoplovnu tvrtku – ETF Airways. Tvrtka koju je pokrenula skupina domaćih pilota neće se baviti linijskim prijevozom već isključivo čarterom i letovima za druge kompanije.

Ulagači u tvrtku među kojima je i poznati hrvatski ekonomist Velimir Šonje iskoristili su niske cijene najma zrakoplova u pandemiji i pokrenuli projekt za koji vjeruju da će itekako pomoći hrvatskom turizmu. 

Pokrenuti vlastitu avio kompaniju usred pandemije nije bilo lako, priznaju sami investitori. Danas su u pulskoj zračnoj luci javnosti predstavili svoj prvi zrakoplov Boeing 737-800.

''Postojala je nesigurnost itekako. Dakle u uvjetima pandemije naravno da su se rodile brojne sumnje iako smo mi prije toga počeli sa tim poslom'', rekao je Velimir Šonje, investitor i zamjenik predsjednika Nadzornog odbora ETF Airways. 

Pandemija im je zapravo i pomogla jer su se uvjeti najma zrakoplova na svjetskom tržištu poboljšali.

''Mjesečne rente aviona su praktički pale na minimalne moguće vrijednosti i to je bio taj trenutak kada smo rekli ili sad ili nikad'', kazao je Šonje.

Vjeruju da će se u 2022. tržište značajno oporaviti, a poslovnu strategiju usmjerili su isključivo na čarter letove i letove za druge kompanije. Za pet godina planiraju imati sedam aviona i letjeti diljem Europe.

''Nama je najveća želja da iskoristimo to za hrvatske prilike, za hrvatski turizam, za grad i regiju i cijeli naš prekrasni Jadran'', rekao je kapetan i suvlasnik ETF Airways Marko Banković.

''Ekipa je odlična, jako se dobro slažemo. Vidi se da su u regrutaciji ekipe jako puno pazili na to da smo kompaktan i jako dobar funkcionalan tim'', rekla je stjuardesa Tea Jasika.

Zrakoplov tipa Boeing po prvi se puta u proteklih trideset godina koristi u našoj regiji.

''Ovaj avion ima strašne mogućnosti, može doletjeti i do šest sati, sa 189 putnika, znači range mu je ono, znači od Pule do Dubaija do Kanara, samo je nebo granica'', kazao je Banković.

A tvrtka je već sklopila i prvi trajni ugovor za povezivanje destinacija u jugoistočnoj Europi s destinacijama u Europskoj uniji.

Foto:croatianaviation
Izvor: Rtl.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada