hren

Prvi ovogodišnji vlak vodećeg češkog prijevoznika RegioJeta, koji će do kraja rujna prometovati na relaciji Prag - Brno - Bratislava - Budimpešta - Zagreb - Rijeka ili Split, danas u 13.40 sati, po prvi put ove godine, stigao na željeznički kolodvor u Splitu.

Među putnicima bili su i tridesetorica predstavnika vodećih čeških, slovačkih i mađarskih medija, za koje je od strane Hrvatske turističke zajednice, TZ Splitsko-dalmatinske zajednice i TZ Split, od 29. do 31. svibnja pripremljen program putovanja i boravak u Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji. Osim njih, u Split su stigli brojni češki, slovački i mađarski turisti, a sve karte na ovom prvom vlaku bile su rasprodane.

Vlak i putnike dočekali su  direktor TZ Splitsko-dalmatinske Joško Stella, direktorica TZ grada Splita Alijana Vukšić,  predsjednik Uprave HŽPP-a Željko Ukić, direktorica Predstavništva HTZ-a u Mađarskoj Ivana Herceg te ravnateljica Uprave za sustav turističkih zajednica, kategorizaciju i pravne poslove Ministarstva turizma i sporta Monika Udovičić, ali i predstavnici Policijske uprave Splitsko-dalmatinske, koji su pokazali da policija na ovom području radi zajedno s drugim institucijama, a u interesu turista i građana te sigurne destinacija za život i odmor.

 

Foto: TZSDŽ i PUSD


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij