CEH ugostitelja pri Hrvatskoj obrtničkoj komori (HOK) danas je zatražio da se u najavljenom postupnom otvaranju izjednače uvjeti rada svih ugostiteljskih objekata, poručujući da su horizontalna otvaranja ključ za ravnopravnost i jednakost unutar struke.  

Ministar unutarnjih poslova i načelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović najavio je postupno popuštanje epidemioloških mjera i prije 1. lipnja, koje bi uz ostalo obuhvatilo i povećanje broja ljudi na okupljanjima s 25 na 100, otvaranje zatvorenih dijelova restorana (ne i caffe barova) te produženje rada ugostiteljskih objekata s 22 na 23 sata, podsjeća se u priopćenju. 

Reagirajući na te najave, iz Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a ističu važnost i nužnost horizontalnog otvaranja unutar iste struke, u ovom slučaju kroz otvaranje zatvorenih dijelova svih vrsta ugostiteljskih objekata, a ne samo restorana. "Parcijalnim popuštanjem epidemioloških mjera restoranima će biti omogućen gotovo normalan rad, dok će caffe barovi kao dio iste struke i dalje ostati zakinuti i onemogućeni za normalan rad."

"Iste uvjete treba dati i caffe barovima"

I predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika pri HOK-u Joso Smolić u priopćenju apelira na izjednačavanje uvjeta rada svih ugostiteljskih objekata.

"Ako se restoranima omogući zaprimanje gostiju u zatvorenim dijelovima ugostiteljskih objekata, iste uvjete i mogućnosti treba dati i caffe barovima, uz sveukupno pridržavanje epidemioloških mjera. Uvjereni smo da i vlasnici caffe barova mogu prilagoditi zatvorene dijelove svojih ugostiteljskih objekata epidemiološkim mjerama u zaštiti očuvanja zdravlja. Stoga, molimo Nacionalni stožer da još jednom razmisli o najavljenim mjerama i dopusti ravnopravan rad svim ugostiteljskim objektima", istaknuo je Smolić. 

Osim horizontalnog otvaranja, koje smatraju ključem ravnopravnosti i jednakosti unutar iste struke, Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a ističe važnost i nužnost nastavka provođenja svih mjera za očuvanje radnih mjesta i nadoknade fiksnih troškova svim ugostiteljima dok god traju ograničenja koja onemogućuju normalan rad te stvaraju pad prihoda.

Također, za što brži oporavak i opstojnost ugostiteljstva Ceh traži smanjenje stope PDV-a od 13 posto na kavu, tople napitke, vino i pivo te ukidanje poreza na potrošnju, zaključuje se u priopćenju.

Izvor: Index.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada