hren

CRNOGORSKA ministrica zdravstva Jelena Borovinić Bojović izjavila je danas u Zagrebu da će hrvatska donacija 10 tisuća doza cjepiva Crnoj Gori biti "vrlo značajna" u postupku cijepljenja tamošnjeg stanovništva protiv covida-19.
Početkom svibnja hrvatska je vlada odlučila da će donirati 30 tisuća doza cjepiva Bosni i Hercegovini te po deset tisuća Crnoj Gori i Kosovu.

Borovinić Bojović zahvalila je nakon sastanka s hrvatskim kolegom Vilijem Berošem na "velikoj prijateljskoj gesti i velikoj solidarnosti".

Donacija od 10 tisuća doza cjepiva bit će "vrlo značajna u procesu masovnog cijepljenja koje se trenutno odvija u Crnoj Gori", izjavila je crnogorska ministrica.

Beroš: Hrvatska pokazala brigu za zemlje u okruženju

Beroš je istaknuo da je Hrvatska na taj način "pokazala brigu za zemlje u okruženju".

"Nadam se da smo barem malo pridonijeli borbi protiv ove bolesti", kazao je Beroš.

Beroš i Borovinić Bojović razgovarali su i o suradnji u transplantacijskom programu, a crnogorska ministrica je istaknula da je Hrvatska "iskazala posebno dobru volju i želju da nam pomogne u rješavanju tog problema".

Dodala je i da se razgovaralo o potpisivanju memoranduma o suradnji koji bi omogućio crnogorskim liječnicima usavršavanje u Hrvatskoj, koja je na "zavidno visokom nivou" po pitanju transplantacija. 

Hrvatski transplantacijski program je "zaživio" i prepoznat je izvan zemlje, kazao je Beroš.

Hrvatski ministar zdravstva istaknuo je da je suradnja s iskusnim timovima "najbolji način za implementaciju takvih sustava" te da je Hrvatska spremna pomoći Crnoj Gori u tom pogledu.

Foto: Radio.skala
Izvor: Index.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij