hren

SPLITSKA policija uhitila je dvojicu 19-godišnjaka koji su zatočili 14-godišnjakinju i seksualno je zlostavljali.
19-godišnjaci su djevojčicu odveli na vrh nebodera u Splitu i tamo je zlostavljali. Dalmatinski portal piše da je u pomoć djevojčici stigao njen brat, koji ju je krenuo tražiti nakon što se u dogovoreno vrijeme nije vratila kući.

Muškarcu koji ju je silovao prijeti do 15 godina zatvora, dok drugom, koji je bludničio nad njom, prijeti do osam godina zatvora.

Pokrenuta istraga protiv dvojice 19-godišnjaka

Zamjenik županijskog državnog odvjetnika u ŽDO-u u Splitu je, na temelju kaznene prijave policije, donio rješenje o provođenju istrage protiv dvojice mlađih punoljetnika (2002.) zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina i kazneno djelo protupravnog oduzimanja slobode.

"Postoji osnovana sumnja da su okrivljenici 19. svibnja 2021. oko 18,50 sati u jednom parku u Splitu, prišli djetetu (2005.) i pozvali je da pođe s njima na krov obližnje zgrade, a kada je ona to odbila, naguravanjem su ju i uz prijetnje ugurali u lift i odvezli do vrha zgrade", piše DORH.

Dodaje i da postoji osnovana sumnja da je drugookrivljenik onemogućio žrtvi da napusti mjesto događaja te da su joj prijetili i protivno njezinoj volji nad njom počinili bludne radnje.

Određen im istražni zatvor od mjesec dana

Osnovano se sumnja da je prvookrivljenik protivno volji žrtve počinio kazneno djelo spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina, piše DORH.

"Nakon provedene dokazne radnje prvog ispitivanja okrivljenika, zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Splitu podnio je sucu istrage Županijskog suda u Splitu prijedlog da se protiv okrivljenika mlađih punoljetnika odredi istražni zatvor zbog osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će okrivljenici boravkom na slobodi ometati kazneni postupak utjecajem na žrtvu i na svjedoke, te na taj način onemogućiti nesmetano vođenje ovog kaznenog postupka, ali i opasnosti od ponavljanja djela", objavljeno je.

Sudac istrage Županijskog suda u Splitu djelomično je prihvatio navedeni prijedlog i protiv okrivljenika, mlađih punoljetnika, odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog postojanja opasnosti da će boravkom na slobodi utjecati na žrtvu i svjedoke.

Izvor: Index.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij