hren

Oko četiri tisuće studenata Sveučilišta u Splitu je primilo cjepivo protiv covida - 19 u Spaladium Areni. Vrvjelo je od mladosti svih studija koji su krenuli, kako su nam rekli, po 'dozu povratka u život'. 

Upravo je Split prvi grad u Hrvatskoj koji je proveo organizirano cijepljenje studenata. 

Sa studentima su bili ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Željka Karin i rektor Sveučilišta prof. dr. sc. Dragan Ljutić. 

- Jako je dobar odaziv, ponosna sam na splitsko Sveučilište i studente koji su se odazvali u velikom broju i na taj način štite svoje zdravlje, sebe i svoje bližnje - zadovoljna je dr. Karin. 

Što se tiče procijepljenosti, oko 31 posto građana Srednje Dalmacije je primilo prvu dozu, a 9.5 posto drugu.

- Nastavi li se odaziv, mi možemo već do 15. lipnja procijepiti pola Splitsko-dalmatinske županije - najavila je dr. Karin.

Rektor je također bio ponosan.

- Pokazuje se da imamo prave studente, prave mlade ljude koji su shvatili ozbiljnost situacije i tako se ponašaju. Od početka epidemije zajedništvo sa stožerom, posebice s dr. Karin je rezultiralo da smo imali mali broj inficiranih, a sada vidite i odaziv na cjepivo - rekao je Ljutić.

Kako je rekao, ni starijima nije bilo lako proživjeti ovu godinu, a može se tek zamisliti kako je bilo studentima odvojenima od onoga što studiranje jest. 

-  Ne mogu biti nego sretan kada vidim odaziv - zaključio je sretno.

Izvor : Dalmatinskiportal.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij