Dan nakon izborne pobjede u prvom krugu, novi – stari gradonačelnik Trogira Ante Bilić još jednom zahvalio je svim biračima na podršci. Podsjetimo, Ante Bilić dobio je 63,65% glasova birača dok je lista SDP-HNS-HSU-Laburisti dobila 50,77% glasova, odnosno većinu u Gradskom vijeću s 9 od 15 vijećnika. Prvi put u političkoj povijesti Trogira događa se da će gradonačelnik ponoviti mandat i prvi je put da nema drugog kruga.

„Veliko hvala svim Trogirkama i Trogiranima koji su nam iskazali ogromno povjerenje. Nadali smo se dobrom rezultatu, ali ovakvi postoci, moram reći, i nas su iznenadili. Sada nam je odgovornost i obaveza još veća prije nego četiri godine, sada imamo više iskustva i građani sigurno očekuju više od nas. Mogu im poručiti da ćemo nastaviti raditi kao i do sada, odgovorno, savjesno i na dobrobit svih generacija“, rekao je Bilić i izdvojio ključne projekte u narednom periodu:

„Pred Trogirom su veliki projekti te izazovno i neizvjesno vrijeme u kojem se kao društvo nalazimo. Naš prvi prioritet bit će rješavanje pitanja dva mosta – preko Foše i starog čiovskog, osiguravanje parkinga za stanare stare jezgre Čiova, Naselja, Ribole i Balancana, zeleni projekti od odvajanja otpada, pa do proširenja kanalizacijske mreže na 97 posto kućanstava te implementacija smart city projekata kako bismo postali još efikasnija gradska uprava. Sve ostalo što smo naveli u našem programu radit ćemo prema rokovima koje smo istaknuli. Nijedan projekt nećemo zanemariti.“

Pozvao je i na jedinstvo u vijeću na temu kapitalnih projekata koji slijede, od uređenja Kule, parka Garagnin, šetnice do Arbanije, uređenja pojasa Soline – kolodvor...

„Bez obzira na većinu u vijeću, želim pozvati ostale vijećnike na okupljanje oko važnih razvojnih projekata. Nastojali smo do sada izbaciti politiziranje, ideologije i uvesti konstruktivan dijalog i sigurno smo dobrim dijelom u tome uspjeli, ali želimo takvu razinu zadržati ubuduće i da to bude standard neovisno o tome tko jednom vodio grad. Zahvalit ću i nezavisnoj platformi Zajedno za Trogir koja nam je sinoć prva, a i jedina došla čestitati od ostatka oporbe. Podržavam i pohvaljujem uključenje mladih ljudi u politiku i čestitam im na razini komunikacije koju su držali i zadržali. Bez obzira na naše različitosti, kvalitetan i normalan dijalog nema stranačih predznaka“, poručio je Bilić te se osvrnuo i na visoku izlaznost, čak 52,90% što je oko 5% više nego 2017.

„Ta brojka pokazuje da je naše sugrađane zaista prošla apatija, da su se zainteresirali za politički život grada i da se žele uključiti. To smo ponavljali četiri godine, pozivali ih na sudjelovanje i isticali koliko je važno da znaju kakve se odluke donose i kako se troši njihov novac. Svaka im čast što su shvatili važnost i snagu glasanja, kako za mene tako i za našu listu. To je druga velika pobjeda ovih izbora“, istaknuo je Bilić.

U novi mandat nastavlja, prema novom Zakonu o lokalnoj samoupravi, samo s jednim zamjenikom, Viktorom Novakom dok Ruža Kovačević Bilić nastavlja svoj angažman kao gradska vijećnica.

„Iako smo se zalagali za racionalizaciju gradske uprave i smanjili broj zaposlenih odmah po dolasku na vlast, moram reći da bih volio da i dalje nastavljamo u istom sastavu jer vjerujem da smo i te kako opravdali naše pozicije. Na mjestu dogradonačelnika ostat će Viktor Novak koji se do sada najviše angažirao u sektoru sporta i turizma te je radio na projektima poput obnove Batarije, Hajdukovog kampa, našeg odličnog Adventa, unaprijeđenog Kulturnog ljeta, ali i pokretanja projekta POS-a. Želim zahvaliti Ruži Kovačević Bilić na njenom radu i zalaganju, posebno u projektima socijale i kulture, na brojnim uspješnim EU projektima na kojima je radila i kroz koje je Gradu osigurano desetke milijuna kuna sredstava, na projektu participativnog budžetiranja koji je uspješno vodila tri godine, na brojnim socijalnim pomoćima građanima. Sada će ih predstavljati u Vijeću, siguran sam jednako kvalitetno“, zaključio je Bilić.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij