hren

U povodu 76. obljetnice proboja posljednjih zatočenika ustaškog logora Jasenovac, izaslanstva Predsjednika, Sabora i Vlade, kao i manjina, odat će počast svim stradalima u tom logoru polaganjem cvijeća i kamenčića kod Spomen obilježja Kameni cvijet.

Predsjednik RH Zoran Milanović, u čijem će izaslanstvu biti još bivši predsjednici Stjepan Mesić i Ivo Josipović, bivša predsjednica Vlade Jadranka Kosor, predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH i predsjednik Savjeta Spomen područja Jasenovca Franjo Habulin, te predstavnici Udruge veterana Domovinskog rata i antifašista (VeDRA), položit će vijenac u 11 sati.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković predvodit će saborsko izaslanstvo i položiti vijenac u spomen na žrtve logora u 10 sati. Izaslanstvo Vade, koje će voditi predsjednik Andrej Plenković položit će vijenac u 9 sati, činit će još potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, potpredsjednik Vlade Boris Milošević, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić-Radman, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica, predsjednik Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske Aleksandar Tolnauer i ravnatelj Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Alen Tahiri.

Potom će Vladino izaslanstvo u 9.25 sati položiti vijenac na Spomen ploču na Romskom groblju Uštica te, u 9.30 sati, obići Romski memorijalni centar Uštica. Izaslanstvo manjina u kojoj će biti saborski zastupnik i predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac, predsjednik koordinacije Židovskih općina u RH Ognjen Kraus, saborski zastupnik i predstavnik Savez Roma u RH 'Kali Sara' Veljko Kajtazi, i predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH Franjo Habulin, položit će vijence u 12 sati. Potom će dati izjava za medije na platou ispred Memorijalnog muzeja.

Izvor: Tportal.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij