GRADI SE MODERAN OBJEKT
Danas su u Solinu svečano otvoreni radovi na izgradnji Doma zdravlja SDŽ i Ljekarni SDŽ, u kojem će. Po završetku biti smještene četiri zdravstvene ordinacije te moderna ljekarna, a time se stvaraju i određeni uvjeti da postojeće prostorije Doma zdravlja u tom gradu urede prvenstveno za potrebe pedijatrije i hitne medicinske pomoći.

- Napokon smo dočekali jedan polivalentan zdravstveni objekt, rađen u sinergiji grada Solina, Županije, županijskog Doma zdravlja i županijskih Ljekarni. Ovo je projekt koji simbolizira ono što Grad Solin uistinu predstavlja, grad - prijatelj djece i mladih. Stari objekt nije više zadovoljavao potrebe grada koji se ubrzano razvijao. Sličan objekt ovomu smo nedavno otvorili na Kili u Splitu, gotov je i objekt u Vrgorcu koji radimo zajedno s KBC-om. Na kraju želim zahvaliti projektantima i nadzoru i izvođaču. Želim da se opet za sedam mjeseci ovdje skupimo i pokažemo što je Solin dobio - kazao je na otvaranju radova župan Blaženko Boban

- Prema podacima HZZO-a u gradu Solina imamo više od 27 tisuća osiguranika. Stara zgrada doma zdravlja sigurno nije prostorno kapacitirana za Grad Solin. U njoj je bilo smješteno sedam ambulanti obiteljske medicine, 4 ambulante dentalne, dvije ambulante pedijatrije, ginekologija, rentgen, hitna, ljekarna, patronažna, školska medicina, i laboratorij. Već nekoliko godina govorimo o tome kako ćemo pomoći Solinu te im pružiti puno bolju zdravstvenu skrb. Sretni smo što ćemo konačno moći građanima pružiti normalnu zdravstvenu skrb - kazao je ravnatelj Doma zdravlja SDŽ Marko Rađa.

Ljekarna koja će dobiti svoje mjesto u novom objektu bit će robotizirana i prva takvog tipa u Dalmaciji, u kojoj će logističke poslove, odlazak po lijek, skladištenje, dolazak po lijek, raditi robot.

- Mislim da je važno istaknuti sinergijski učinak svih sudionika u projektu. Trebalo nam je puno volje i energije za realizaciju ovog projekta. Ovo građani Solina zaslužuju. Hvala svima što su zajednički i u sinergiji podržali ovaj projekt. Čestitam prije svega gradu Solinu koji se maksimalno angažirao. Napravit ćemo reprezentativan objekt za cijelu Dalmaciju, ne samo za Solin i Splitsko-dalmatinsku županiju i to je bitno naglasiti. Mislim da je ovo put kako u jednoj sinergiji, snazi i zajedništvu možemo sve napraviti. Hvala našem županu, on je osoba koja je konstantno bdjela nad ovim projektom, uvijek je bio tu da nas potakne. Ovo će bi na zadovoljstvo svih nas - zaključio je ravmatelj Ljekarni SDŠ Ante Mihanović

Foto: dalmacija.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno