hren

"Nadamo se boljoj  epidemiološkoj situaciji i turističkoj sezoni, te da ovakve mjere više neće biti neophodno potrebne"

Predstavnici Strukovne grupacije ugostiteljskih djelatnosti Županijske komore Split na današnjem radnom sastanku u Gradu Splitu zatražili su produljenje zaključaka gradonačelnika kojima se umanjuje plaćanje zakupnine za korištenje javnih površina te za korištenje poslovnih prostora u Gradu Splitu, sukladno padu prometa.

“Navedeni su zaključci dio ranije usvojenog paketa mjera kojima je Grad Split u prethodnom periodu izašao u susret svojim poduzetnicima, radi ublažavanja posljedica korona krize na njihovo poslovanje. Iako nije bilo za očekivati da će produženje mjera biti potrebno, nažalost, zbog nastavka ograničenja rada i nepovoljne epidemiološke situacije, pomoć je i dalje potrebna”, navode iz ŽK Split.

Prijedlog je navedene zaključke produljiti do kraja kolovoza ove godine, što bi bilo od velikog značaja za poslovanje splitskih ugostitelja u ovom izazovnom i neizvjesnom razdoblju.

“Stoga vjerujemo kako će se na idućoj sjednici Gradskog vijeća Grada Splita predloženo i prihvatiti, čime bi se olakšao nastavak rada ugostitelja. Naravno, nadamo se boljoj  epidemiološkoj situaciji i turističkoj sezoni, te da ovakve mjere više neće biti neophodno potrebne”, zaključuju iz Županijske komore Split.

Foto: Augustin Markota
Izvor : Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij