hren

U sklopu dvogodišnjeg projekta „Aktivna i kvalitetna starost“, koji je počeo u lipnju 2020. godine, splitska udruga MI najavljuje besplatne edukacije za “Domaćina” u kulturnim institucijama za umirovljenike grada Splita, s ciljem poticanja cjeloživotnog učenja i stjecanja novih vještina.

Edukacija za „Domaćine u kulturnim institucijama“ s ciljem stjecanja novih vještina, usmjerene su umirovljenicima koji žele saznati kako prezentirati kulturnu i povijesnu baštinu svojeg kraja. Edukacija je podijeljena na dva modula:

1. modul počinje 16. 4., 19. 4., 20. 4. 2021.

2. modul počinje 27. 4., 29. 4., 30. 4. 2021.

Sve edukativne aktivnosti se odvijaju u suradnji s Visokom školom Aspira. Stručnjaci arheolozi, turistički vodič, povjesničari umjetnosti, komunikolog te kustos iz Splita, Solina i Kaštela angažirani za provedbu modularne edukacije u trajanju od 30 sati, 6 dana po 5 sati. Predviđeno je sudjelovanje do 15 umirovljenika s područja Splita, koji će po završetku edukacije dobiti i Potvrdu o sudjelovanju. Za jednog umirovljenika će se tijekom ljetnih mjeseci (6., 7. i 8. mjesec) osigurati radno mjesto na 4 sata dnevno u sklopu lokaliteta gdje su završili edukaciju!

Riječ je o inovativnoj dopuni kulturnih sadržaja u sklopu Arheološkog muzeja Split. Umirovljenici će unaprijediti komunikacijske vještine i naučiti prezentirati kulturnu i povijesnu baštinu, uključujući anegdote i priče svoga kraja. Za sudjelovanje je potrebna motivacija i želja da naučite nešto novo i korisno!

S obzirom na epidemiološke mjere i ograničen broj korisnika na maksimalno 15 korisnika a svoj interes za sudjelovanje i prijavu potrebno je prijaviti koordinatorici Lei Milošić u Udruzi MI- Split, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij