Liječnici su se danima borili za njezin život, ali nesretno dijete je izgubilo bitku. Bila je kritično od trenutka kada je dovezena u Klaićevu.
Teško ozlijeđena dvoipolgodišnja djevojčica iz Nove Gradiške koja je u srijedu primljena u zagrebačku Kliniku za dječje bolesti Klaićeva, nažalost je preminula od zadobivenih ozljeda.

Liječnici su se danima borili za njezin život, ali nesretno dijete je izgubilo bitku. Bila je kritično od trenutka kada je dovezena u Klaićevu.

Iz Klinike za dječje bolesti Zagreb stiglo je priopćenje u nedjelju popodne:

"S velikom tugom i žaljenjem moramo vas izvjestiti da je kod naše male pacijentice, 
unatoč svim poduzetim terapijskim mjerma i izuzetnim naporima intenzivističkog tima, došlo do kritičnog kliničkog pogoršanja. U skladu s tim, prema protokolu  proveden je postupak za utvrđivanje moždane smrti, što je nažalost potvrđeno.

Počivala u miru ..".

Podsjetimo, djevojčica (2,5) iz okolice Nove Gradiške imala je teško nagnječenje mozga, ali i cijele glave, osobito na koži, gdje su se jasno vidjeli tragovi gnječenja. Ozljede su bile zastrašujuće i ekstremne. Osim toga, djetetu je tijelo bilo puno modrica različite starosti. To znači da su vidljivi i tragovi prijašnjih ozljeda. Dijete je bilo na intenzivnoj, priključeno na respirator.

Roditelji su uhićeni i nakon kriminalističke istrage su ih djelatnici Policijske uprave brodsko-posavske predali pritvorskom nadzorniku, a u subotu su prepraćeni u u Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu.

Kaznena prijava ih tereti da su grubo zanemarili svoju dužnost podizanja i odgoja djeteta, te zlostavljali dijete i grubo povrijedili djetetova prava, tjelesnim kažnjavanjem, uslijed čega je dijete zadobilo više ozljeda po glavi i tijelu. Određen im je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana. Nakon ove tragedije, najvjerojatnije će ih se teretiti za ubojstvo ili teško ubojstvo.

Preostala djeca su smještena u udomiteljsku obitelj. Liječnički su pregledana i utvrđeno je da nemaju ozljeda.

Obitelj iz koje potječe djevojčica od prije je poznata Centru za socijalnu skrb Nova Gradiška. Dijete je bilo kod udomitelja više od godinu dana, a na zahtjev roditelja Centar ga je vratio u biološku obitelj.

Izvor: Rtl.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada