hren

ZADNJI TRZAJI ZIME
Zbog ponegdje jake kiše moguće je zadržavanje veće količine vode na kolniku
Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, a u Gorskom kotaru mjestimice pada snijeg, izvijestio je u subotu Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog ponegdje jake kiše moguće je zadržavanje veće količine vode na kolniku. Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja i lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica (LC58107) zabrana je promet a za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle ( I. skupina). Na Krčkom mostu zabrana je prometa za motocikle, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobuse na kat i autobuse duplih osovina koji vuku prikolicu te osobna vozila koja vuku malu prikolicu (I. skupina).

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

Zbog vjetra u prekidu je katamaranska linija Mali Lošinj-Cres-Rijeka.

DHMZ najavljuje prijepodne oblačno vrijeme, u većini krajeva s kišom ili pljuskovima s grmljavinom, dok je u najvišem gorju moguće malo snijega, a sredinom dana prestanak oborina i djelomično razvedravanje, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za subotu.

Prestanak oborina i razvedravanje prvo će biti u središnjim predjelima i na sjevernom Jadranu, a do kraja dana i u većem dijelu Hrvatske. Vjetar umjeren, na udare i jak sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni. Na Jadranu jaka bura, lokalno s olujnim udarima, a još će na južnom dijelu u prvom dijelu dana puhati umjereno do jako jugo.

Osjetno svježije nego jučer uz najvišu dnevnu temperaturu zraka uglavnom između 9 i 14, a na Jadranu 15 i 18 Celzijevih stupnjeva.

Izvor: HAK


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij