hren

NAKON što je Stožer civilne zaštite Grada Zagreba objavio da je od Nacionalnog stožera zatraženo odobrenje strožih mjera, među kojima i uvođenje mjere obveznog nošenja maski na otvorenom, krenula je lavina reakcija.

Od toga se upravo odustalo.

Vršiteljica dužnosti gradonačelnice Jelena Pavičić Vukičević preuzela je upravljanje Zagrebačkim stožerom, smijenivši tako Oliveru Majić koja je dosad upravljala gradskim Stožerom, i poništila je odluku o obvezi nošenja maski na otvorenom.

"Preuzimam vođenje gradskog Stožera i ukidam prijedlog nošenja maski na otvorenom"

"Želim vas izvijestiti da preuzimam vođenje Stožera Grada Zagreba, odgovorna sam osoba u Zagrebu i ne bježim od odgovornosti. Žao mi je da je došlo do uznemiravanja Zagrepčana objavom o obvezi nošenja medicinskih maski na otvorenom. Ovo je prilika pozvati sve naše sugrađane da se pridržavaju epidemioloških mjera, nose maske u zatvorenom i dezinficiraju predmete. Molim vas da pazite sebe i pazite bližnje. Smatram da je moja dužnost opozvati ovu odluku, ali pozvati sugrađane da se pridržavaju epidemioloških mjera", rekla je Pavičić Vukićević.

"Odlučila sam izmijeniti prijedlog upućen Nacionalnom stožeru, situacija u Zagrebu, a ni u državi, nije dobra", kazala je i najavila da će se svi komunalni i prometni redari preusmjeriti na pomaganje praćenja poštivanja mjera u gradu.

Potvrdila je još jednom da će se iz novih mjera maknuti dio o obveznom nošenju maski na otvorenom.

"Opozvat ćemo tu odluku", ponovila je Pavičić Vukičević.

Novinari su je pitali je li ju začudilo uvođenje mjere obveznog nošenja maski.

"Puno se nas danas čudilo", rekla je o toj odluci Zagrebačkog stožera.

Izvor: Index.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij