hren

RYANAIR je održao konferenciju za medije na kojoj je objavio dolazak u Zagreb, u kojem će imati novu bazu.
Uvodi se 12 izravnih linija prema velikim europskim gradovima.

Destinacije iz Zagreba su Bruxelles, Dortmund, Frankfurt, Karlsruhe, Memmingen, Milano, Rim, Podgorica, Oslo, Göteborg, Pariz i London.

Na početku presice na engleskom jeziku šef Ryanaira je rekao da danas ima puno važnih vijesti.

"Uzbuđeni smo jer dovodimo niske tarife u Zagreb", rekla je u ime Ryanaira prevoditeljica koja se predstavila kao Jovana.

"Donosimo najniže tarife s najnižim troškovima, broj jedan smo", rečeno je na presici.

"Imamo pokrivenost od 81 baze i 240 zračnih luka. Otvaramo nove baze u Parizu, na Tenerifeu, Krfu, Rodosu... Imamo preko 200 milijuna putnika...", rečeno je.

Ryanair će bazirati 4 aviona u Hrvatskoj. Ulažu, kako je rečeno, 200 milijuna dolara u zagrebačku bazu.

"Imamo dvije baze i tri aerodroma u Hrvatskoj", rečeno je.

Iz Ryanaira su kazali da u kratkom roku, u roku od godinu dana, žele drastično povećati broj linija prema Zagrebu. Što se tiče terminala, poslovat će na novom terminalu.

"Usred pandemije smo, ali ne sumnjamo da će nova baza rasti", kazali su, obećavši tisuće novih putnika.

Rekli su da još nemaju planove za domaće letove unutar Hrvatske.

"Ali to je nešto o čemu uvijek razmišljamo. Zasad imamo puno toga na internacionalnoj sceni, na to ćemo se koncentrirati. Ali uvijek razmišljamo i o domaćim letovima", rečeno je.

Nakon presice objavili priopćenje

Iz Ryanaira su nakon presice poslali priopćenje medijima.

"Ryanair, europska broj 1 aviokompanija, danas 30. ožujka, najavljuje otvaranje nove baze u Zagrebu s 2 zrakoplova, 36 tjednih letova i 12 novih ruta, povezujući Zagreb s mnoštvom međunarodnih ruta diljem Europe. Nova baza pojačat će zračni promet i turističku industriju u regiji, uz nastavak programa cijepljenja i otvaranja Europe na vrijeme za ljetne praznike", piše Ryanair.

Dalje su objavili što to znači.

Ryanairov raspored iz Zagreba će donijeti:

2 zrakoplova u bazi - investicija vredna 200 milijuna dolara, 60 izravnih radnih mjestaDo 36 tjednih letova12 novih ruta do Pariza, Londona, Rima, Milana, Brusselsa, Frankfurt Hana, Memmingena, Karlsruhea, Dortmunda, Göteborga, Podgorice i Oslo Torpa.Jeftinije karte do 1.4.

Objavili su i akciju povodom dolaska.

"Hrvatski potrošači sada mogu rezervirati ljetne praznike po još nižim cijenama, uz mogućnost korištenja Ryanairove besplatne naknade za promjenu leta ako se planovi promijene. U znak proslave, Ryanair je pokrenuo prodaju sjedala po cijenama od samo 151 kunu za putovanja do kraja ožujka 2022. godine, koja se moraju rezervirati do četvrtka, 1. travnja, u ponoć na web stranici Ryanair.com", pišu.

Izvršni direktor Ryanaira Eddie Wilson, rekao je:

“Oduševljeni smo što smo pokrenuli novu hrvatsku bazu koja predstavlja investiciju vrijednu 200 milijuna dolara u Zagrebu. Ovim će se razvojem stvoriti preko 60 izravnih radnih mjesta i našim ćemo hrvatskim kupcima ovog ljeta ponuditi mnoštvo europskih atraktivnih destinacija, uključujući popularna odredišta poput Rima, Milana, Pariza i Londona.

Imajući na umu da se ograničenja zbog covida-19 redovito mijenjaju, kupci sada mogu rezervirati letove za zasluženi odmor, znajući da, ako trebaju odgoditi ili promijeniti datum putovanja, to mogu učiniti do dva puta uz besplatnu naknadu za promjenu leta do kraja listopada 2021.

Kako bismo proslavili lansiranje nove zagrebačke baze i novih ruta, pokrećemo prodaju sjedala po cijenama od 151 kunu za putovanja do kraja ožujka 2022., koja se moraju rezervirati do ponoći u četvrtak, 1. travnja 2021. Budući da su to nevjerojatne niske cijene, cijene će se brzo povećati, a kupci se trebaju ulogirati na www.ryanair.com što prije te tako izbjeći propuštanje te fantastične cijene.”

Opet se otvara baza bata u Zadru

Ryanair u Zadru otvara ljetnu bazu i uvodi 37 linija od srpnja do kraja listopada

Ryanair u Zadru ponovo otvara ljetnu bazu te će taj grad povezati s 37 odredišta, od kojih je 17 novih, a sve uz ulaganje od 200 milijuna američkih dolara, najavili su u utorak na virtualnoj konferenciji za medije čelnici tog prijevoznika i Zračne luke Zadar.

Konferencija je održana netom nakon one s predstavnicima zagrebačke zračne luke, na koju taj avio-prijevoznik dolazi prvi puta ove godine uz najavu otvaranja 12 međunarodnih linija, dok na zadarskoj zračnoj luci operira već godinama sezonski (tijekom glavne turističke sezone), čineći i najveći dio putničkog prometa te luke.

To je na konferenciji potvrdio direktor Zračne luke Zadar Josip Klišmanić, koji je kao i predsjednik Uprave Ryanaira Eddie Wilson naglasio da se ove godine na toj luci unatoč pandemiji i ograničenjima putovanja nadaju dobroj popunjenosti letova.

"Otvaranje novih linija u ovoj izazovnoj sezoni je dobra vijest i potvrda naše izvrsne suradnje s Ryanairom u zadnjih 14 godina, čemu se nadamo i ubuduće", kazao je Klišmanić.

Wilson je istaknuo da će u bazi u Zadru imati dva bazna zrakoplova, te da će s tom zračnom lukom imati 78 tjednih letova prema mnogim europskim odredištima, a uvjeren je i da će to pokrenuti turizam na zadarskom području, posebice ako se Europa otvori u ljetnim mjesecima s obzirom na nastavak cijepljenja.

Kazao je i da ukupno u Hrvatskoj, za zadarsku i zagrebačku zračnu luku, ulažu 400 milijuna dolara, kao i da kupci u Hrvatskoj već mogu rezervirati ljetne letove pa i s mogućnošću odgode putovanja i zamjene karata bez ikakvih dodatnih nadoplata, a očekuje i da će karte biti 'razgrabljene'.

Ministrica: Pripremamo se za sezonu

Zadovoljstvo najavama Ryanaira izrazila je javljanjem na konferenciju i ministrica turizma i sporta Nikoline Brnjac. One je poručila da u Hrvatska u pripremama za turističku sezonu vodi sustavnu brigu o svim epidemiološkim segmentima kako bi se zadovoljili svi sigurnosni i zdravstveni uvjeti boravka i dolaska turista.

"Mogućnost prelaska državne granice uz predočenje negativnog PCR testa ili antigenskih testova odobrenih u EU, potvrde o preboljenom covidu ili potvrde o cijepljenju, novi su koraci ka stvaranju svih potrebnih preduvjeta kako bi Hrvatska ostvarila što uspješniju turističku sezonu i spremnije dočekala turiste", kazala je ministrica.

Ocijenila je i da su najave Rynaira za Hrvatsku ove godine nastavak dugogodišnje uspješne suradnje s tim prijevoznikom, čiji će zrakoplovi osim u Zagreb i Split letjeti, kako je dodala, i u Split, Dubrovnik i Pulu.

Spomenula je i projekt za sigurni boravak u Hrvatskoj "Safe stay in Croatia", čiju oznaku nosi i zadarska zračna luka, kao i mnogi pružatelji usluga u turizmu Zadarske županije.

Kazala je i da je RH "definirala jasne kriterije prelaska državne granice koji su u skladu s promišljanjima o digitalnom zelenom certifikatu na razini EU" te da će ulazak turista u Hrvatsku već u travnju biti moguć uz predočenje potvrde o preboljenju, potvrde o cijepljenju ili potvrde o negativnom PCR ili antigenskom testu koji se nalazi na listi testova odobrenih od strane EU.

"U suradnji sa županijskim turističkim zajednicama i Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo pripremamo i veći broj punktova za testiranje turista PCR i brzim antigenskim testovima u turističkim središtima, kao i u zračnim lukama, kako bi turistima pri dolasku kao i na povratku iz Hrvatske bilo omogućeno testiranje kakvo zahtijeva njihovo odredište", poručila je ministrica.

Dodala je i je važan korak u pripremi turističke sezone i priprema prioritetnog cijepljenja za turističke djelatnike u svibnju i lipnju.

Foto: Ryanair.com, Index.hr

Izvor: Index.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij