Danas je deblokiran račun Hrvatske brodogradnje Trogir i time je omogućeno pokretanje isplate osobnih dohodaka, otpremnina i drugih obaveza. Svojom uplatom od 5 milijuna kuna, Servisni centar Trogir je omogućio deblokadu.

- SCT je 5 milijuna kuna prikupio iz vlastitih sredstava i tvrtke kćeri Adria Docks te partnera van škvera. Nažalost, sredstva nisu dobivena od banaka, ali se i dalje intenzivno radi na dobivanju kredita od financijskih institucija. Sretni smo što će radnici dobiti svoj novac, ali to je samo prvi korak u sanaciji škvera. S procesom prodaje marine se nastavlja uz napomenu da za sada ima troje zainteresiranih stranih kupaca. Ubrzanim tempom prodaje, očekujemo da će kupac dati avans i time omogućiti ozbiljnu sanaciju škvera. Buduće otpremnine za više od 100 radnika, bit će osigurane od dobivenog avansa od prodaje marine. Nadamo se da će se to realizirati do kraja travnja – kazao je Danko Konačar

Končar je rekao da je Vlada Republike Hrvatske već ranije odobrila jamstva za gradnju dva polarna kruzera te škver prije izdavanja jamstva treba ispuniti zadane uvjete iz same odluke. Škver je zahvalan na dosadašnjoj pomoći od strane Vlade RH te će prodajom marine ispuniti prethodno navedene uvjete. Bez sveobuhvatne pomoći Vlade RH, nastavak djelatnosti brodogradnje u Brodotrogiru teško će biti moguć, zaključio je.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada