hren

NAKON što su objavljene videosnimke i fotografije osječkih sudaca Zvonka Vekića i Darka Krušlina u društvu sa Zdravkom Mamićem, predsjednik Županijskog suda u Osijeku Zvonko Vrban odlučio je pokrenuti stegovni postupak protiv obojice sudaca, doznaje Jutarnji list.

"Za sada vam mogu potvrditi da sam odlučio pokrenuti stegovni postupak protiv sudaca Vekića i Krušlina", rekao je Vrban za Jutarnji.

Rok za očitovanje do sutra

"Oni se moraju očitovati o tim snimkama, i nakon što se očituju, ja ću pokrenuti stegovni postupak. Dobili su rok za očitovanje do sutra" rekao je Vrban za Večernji.

>Mamić tvrdi da je kupio sucu Vekiću cipele Louis Vuitton. Sudac: Nemam takve cipele

Podsjetimo Mamić je Uskoku poslao audiosnimku u kojoj je iznio optužbe da je obojici sudaca dao stotine tisuća eura kako bi u predmetima koji se protiv njega vode odlučili njemu u korist.

Bjegunac Mamić tvrdi da stick sadrži dokaze o tome da je podmićivao suce. Sama snimka sadrži 78 minuta i 14 sekundi Mamićevog monologa. 

Mamić na snimci iznosi optužbe na račun sudaca koji su sudili u predmetima optuženih. Radi se o tri suca osječkog Županijskog suda, a Mamić tvrdi da im je davao novac te ih častio prije, za vrijeme i nakon sudskog postupka. Tvrdi da im je platio oko pola milijuna eura da ga oslobode, a oni su ga na kraju osudili.

Jutarnji list objavio je i fotografije na kojima je zagrljen s osječkim sucem Zvonkom Vekićem, a na slikama se vidi i poduzetnik Drago Tadić. Mamić tim fotografijama želi potkrijepiti svoje tvrdnje o druženju sa sucima koji su ga osudili. 

Izvor: Index.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij