hren

DVA dječaka ozlijeđena su sinoć oko 18:45 sati u prometnoj nesreći kod Kauflanda u Ulici Antuna Šoljana u Zagrebu.

Kako javljaju iz policije, 38-godišnji vozač je, s 2.06 promila u krvi, u Škodi Octaviji zagrebačkih registracija naletio na dva dječaka koja su prelazila cestu na pješačkom prijelazu.

Vozač je nakon nesreće pobjegao, ali se kasnije vratio na mjesto nesreće i uhićen je.

"Prednjim dijelom automobila je naletio na dvoje djece koja su prelazila cestu na pješačkom prijelazu. Vozač se udaljio s mjesta događaja, ali kasnije je uhićen i doveden na krim istraživanje", rekla je glasnogovornica PU zagrebačke.

Dječaci su, koji su braća blizanci, teško ozlijeđeni i nalaze se na liječenju u Klaićevoj bolnici.

Roić: Jedan je vitalno ugrožen, drugi je u dobrom stanju

Ravnatelj bolnice prof. dr. sc. Goran Roić nam je kazao kako je jedan od dječaka i dalje u teškom stanju.

"Upravo slijedi kontrolna CT obrada pacijenta koji je zadobio teške kraniocerebralne ozljede glave, a koji je sinoć u Jedinici intenzivnog liječenja intubiran te se nalazi na mehaničkoj ventilaciji uz analgosedaciju. Jučer mu je neurokirurškim zahvatom implantiran senzor intrakranijskog tlaka. Tijekom noći stanje je bez promjena i nadalje je vitalno ugrožen", kazao je dr. Roić.

Za drugog dječaka nam je rekao da je zadobio blaže kraniocerebralne ozljede.

"Drugi pacijent je u dobrom je kliničkom stanju, planira se premještaj na redovni bolnički odjel nakon kontrole tijekom dana", kazao je dr. Roić.

Svjedok: "Dečkić je bio bez svijesti, a vozač je pobjegao"

Svjedok nesreće sinoć je za Index opisao što se dogodilo.

"Stradala su djeca. Zvali smo prvu pomoć, došli su nakon 15-20 minuta. Jedan dečkić je bio pri svijesti, a jednom sam ja išao pipati puls na vratu, nije se micao. Bilo je strašno", kazao je čitatelj Indexa koji je svjedočio nesreći.

Kaže da se čuo jaki udarac, a da je vozač automobila nakon nesreće pobjegao.

"Čuli smo udarac, mislili smo da su se sudarila dva auta. Na kraju smo vidjeli da su djeca. Tad nitko nije obraćao pažnju na auto, on je pobjegao. Policajac mi je kasnije rekao da na toj cesti postoji mnogo kamera pa da će ga tako pronaći. Ja sam tu bio skoro sat vremena, vozač se nije vratio", rekao nam je čitatelj.

 

Ravnatelj bolnice: Jedan dječak ima ozljede unutarnjih organa, intubiran je i bez svijesti

Goran Roić sinoć je potvrdio za RTL kako se radi o djeci u dobi od 11 godina. Oba dječaka imaju ozljede glave, jedan od njih teže.

"Djeca su još u intenzivnoj obradi. Jedan je zadobio ozbiljne kraniocerebralne ozljede i ozljede unutarnjih organa. U tijeku je dijagnostika, intubiran je i bez svijesti u jedinici intenzivnog liječenja, upravo traje pregled neurokirurga. Drugi je pri svijesti, kontuzije na glavi i tijelu", rekao je sinoć Roić.

Foto : Dnevnik.hr
Izvor : Index.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij