hren

SPLITSKI UGOSTITELJI
Dokaz tomu vide i u situaciji u Dubrovniku

Početkom ožujka su otvorile terase ugostiteljskih objekata, dugo se odlučivalo hoće li uopće jer su brojke počele rasti koncem veljače. U međuvremenu, stigao je i britanski soj koronavirusa u Splitsko - dalmatinsku županiju i još je porastao broj oboljelih.

Postavilo se opet pitanje mjera, a otvaranje i unutrašnjosti kafića, konoba i restorana se ne spominje.

- Drago nam je da ugostiteljstvo nije prouzročilo rast, znamo da su brojke počele skakati ranije. Svakako u prilog tome govori i situacija u Dubrovačko - neretvanskoj županiji gdje nisu kafići ni restorani otvarali zbog većih žarišta, a bolest se širila - komentirao nam je Stipe Jeličić iz udruženja ugostitelja.

Dodao je i kako je i  Nastavni zavod za javno zdravstvo izdvojio privatna okupljanja kao razlog drastičnog porasta u posljednje vrijeme. 

- Sjedenje na terasi, na otvorenom i to u kontroliranim uvjetima očito nije razlog povećanja oboljelih - iznio je.

Što se tiče stanja ugostitelja zbog epidemije koronavirusa, kako je rekao, na respiratoru su, ali srećom imaju dobru suradnju s Ministarstvom rada. Izašli su im ususret s očuvanjem radnih mjesta i fiksnim troškovima.

- Pozivamo ih da i nastave - poručio je Jeličić.

Kazao je i da je jasno da neće biti predsezone te da se na nivou države mora učiniti sve kako i sezona bila donekle dobra. Od brzih testova, reklamiranja kao sigurne zemlje pa do što masovnijeg cijepljenja.

Izvor : Dalmatinskiportal.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij