Dio Trogirana izuzetno je uznemiren zbog bazne stanica teleoperatera Telemach Hrvatska koja je niknula pokraj zgrade Doma zdravlja u Trogiru. Redakciji Gradskog radija Trogir obratili su se tamošnji stanovnici koji ljutito poručuju kako ne žele baznu stanicu nadomak svojih kuća.

-To je strašno! Pitanje je postoji li uopće dozvola za njeno postavljanje. Nas nitko ništa nije pitao, niti smo prethodno obaviješteni, a ne znamo kako će utjecati na naše zdravlje i postoji li opasnost od zračenja, - požalio nam se susjed zemljišta na kojem je niknula sporna stanica.

Tragom ovih saznanja, kontaktirali smo Upravni odjel za komunalno gospodarstvo i investicije Odsjek komunalnog redarstva koji je već upoznat sa slučajem jer je zaprimio pritužbe iz Doma zdravlja.

-Izlaskom na teren ustanovili smo da su u tijeku završni radovi na postavljanju bazne stanice. Radove izvodi firma Fisal d.o.o. iz Sesveta koja nam je priložila dokumentaciju plana izvođenja radova. Međutim, zahtjev za dozvolu ticao se postavljanja bazne stanice u Splitu. To znači kako zahtjev nije pravovaljan jer se odnosi na drugi grad. Nakon obavljenog očevida dana je usmena naredba za prestanak radova te trenutno stanica nije i ne smije biti u funkciji. Rješenjem komunalnih redara naređeno je spomenutom investitoru da u roku jednog dana od zaprimanja rješenja ukloni baznu stanicu. U protivnom komunalno redarstvo će izdati rješenje o izvršenju uklanjanja iste putem treće osobe o trošku investitora koji će primiti i novčanu kaznu, - kazuje voditelj trogirskih komunalaca Šime Pažanin.

-Želim naglasiti da Grad Trogir nije izdao nikakvu dozvolu za ovu baznu stanicu. Naša komunalna služba odmah je, još u srijedu, izašla na teren, izdala inspekcijski nalog i nalog za uklanjanje, kao i kaznu vlasniku parcele. Jasni su propisi oko baznih stanica i ova će biti uklonjena, nadam se što prije od strane investitora ili u suprotnom prisilno od strane Grada, - kazao nam je gradonačelnik Trogira Ante Bilić.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij