DVOSTRUKA MJERILA
Odluka koja nalaže da se na sprovodima ne smije okupiti više od 25 ljudi stupila je na snagu 1. ožujka 2021. godine. Potpisao ju je Davor Božinović, načelnik Stožera, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova.

Na sprovodu Milana Bandića, koji se odražava na zagrebačkom Mirogoju, ne poštuju se odluke Stožera vezane za nužne epidemiološke mjere koje su i dalje na snaziNa sprovodu se okupilo više tisuća ljudi.

U njima stoji da ''na pogrebima, posljednjím ispraćajima i polaganjima urni može biti prisutno najviše 25 osoba, sućut ožalošćenima ne smije se izražavati bliskim kontaktom, a uprave groblja obvezne su nadzirati pridržavanje protuepidemijskih mjera''. Ista mjera, do 25 osoba, vrijedi i za javne događaje i okupljanja.

Nadalje, u odluci napominju kako na privatnim okupljanjima i svečanostima može biti prisutno najviše deset osoba iz najviše dva kućanstva, a da javna događanja te okupljanja i svečanosti svih vrsta mogu trajati najdulje do 22 sata.

Također, obustavljeno je održavanje svih amaterskih kulturno-umjetničkih izvedbi, programa i manifestacija te proba amaterskih sastava, družina i zborova, uključujući i crkvene zborove.

Uz to, na snazi je i obustava organiziranih plesnih škola, kao i obustava održavanja radionica, osim dječjih igraonica i radionica koje se mogu održavati uz strogo pridržavanje propisanih epidemiološkíh mjera. Obustavljeno je i održavanje svadbenih svečanosti, dok kasina, automat-klubovi i uplatna mjesta za klađenje mogu raditi od 8 do 22 sata, uz zabranu ugostiteljskih usluga u njihovim prostorima

Osim navedenih odluka, također je i obvezno korištenje maski za lice ili medicinskih maski na otvorenom prostoru kada nije moguće održavati fizičku distancu od najmanje metar i pol.

Preporuka je da se ''vjerski obredi kad god je to moguće prenose putem radijskog, televizijskog programa ili na drugi način koji će omogućiti vjernicima da prisustvuju vjerskom obredu bez dolaska u vjerske objekte''.

Ostale odluke koje su na snazi od 1. ožujka 2021., koje je potpisao načelnik Stožera, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, možete pročitati ispod teksta. 

Izvor : Dnevnik.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij