hren

ŠKVERANIMA JE PRIKIPILO
Danas je na trgu Ivana Pavla drugog u Trogiru održan mirni prosvjed „Škveranima je prikipilo“, koji je zbog stanja u Brodotrogiru te neisplata plaća radnicima organizirao novoosnovani Stožer za obranu Brodotrogira.

- Dio radnika već četiri mjeseca nije primilo niti kune, a veći dio radnika tijekom sedam mjeseci nije primio cijelu plaću. Vlasnik ujedno govori o 50 radnika viška i mi, osim neisplaćenih plaća, tražimo i da se ti radnici zbrinu, a ne da se nađu na ulici. Isto tako želimo nastavak proizvodnje jer je Trogir uvijek živio od brodogradnje – kazala je glasnogovornica Stožera Ljiljana Geić.

Na prosvjedu, na kojem se okupio dio sadašnjih te dio bivših radnika, ali i određeni broj Trogirana koji su im došli dati potporu, govorio je i Damir Palada prvi čovjek Stožera, naglasivši da vlasnik Darko Končar ne izvršava svoje obveze, pri čemu radnici škvera moraju u svakodnevni borbu za golu egzistenciju.

- Uprava stalno obećava rješavanje problema, a ljudi su ogorčeni jer su u dugovima,  banke im sjedaju na račune, dolaze im ovrhe – ustvrdio je Palada.

O tome kako žive zadnjih mjeseci okupljenima su govorili i pojedini radnici, a bivši radnici osvrnuli su se i na neisplaćene otpremnine, kao i na loše provedeno restruktuiranje tvrtke pri čemu je, umjesto 600 zaposlenih, danas u trogirskom škveru tek njih oko 250 u samoj brodogradnji.

Podršku trogirskim škveranima na prosvjedu je, između ostalih,  došao dati saborski zastupnik Miro Bulj, trogirski vijećnici Mario Juranović i Damir Zaradić, dogradonačelnik Trogira Viktor Novak, kao i predstavnici Jadranskog sindikata te Sindikata metalaca Hrvatske.

Foto: PGK


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij