hren

Stranka FOKUS je pokrenula online peticiju za otvaranje kafića i restorana. Uz objašnjenje da je Nacionalni stožer ponovno donio nelogičan set mjera kojima se brani otvaranje kafića i restorana dok, primjerice, dopušta otvaranje kockarnica, FOKUS poziva građane da potpišu peticiju koja će biti predana vladi Republike Hrvatske.

Pod geslom "Vratite nam naš način života" od vlade će tražiti da se kafićima i restoranima omogući rad.

> Peticiju možete potpisati ovdje

"Razlog pokretanja peticije su dvostruki kriteriji i nepravda kojima nam je oduzet naš način života. Istovremeno oni koji donose mjere ponašaju se kao da ne živimo u istoj državi te da ista pravila ne vrijede za sve. Svakodnevno imamo primjere gdje i sami članovi Stožera i vlade krše mjere, rade stvari preko reda i stavljaju sebe i svoje u povlaštene pozicije. Što je to nego ruganje hrvatskim građanima?" rekao je saborski zastupnik i kandidat za gradonačelnika Grada Zagreba Davor Nađi te podsjetio da je na temu dvije različite Hrvatske, o jednakima i jednakijima, o poštenima i koruptivnima, govorio u saboru.

"Vratite nam naš način života"

Donosimo tekst obrazloženja peticije:

"Vratite nam naš način života! Svaki narod sanja svoju neovisnost i samostalnost. To su stoljećima sanjali i Hrvati. Ne zbog same te činjenice, nego zbog onoga što smatraju da ona donosi – ravnopravnost, pravdu, slobodu i prosperitet. Samostalnost i neovisnost Hrvatske smo dočekali kao činjenicu, ali ne i ono što su generacije pod tim podrazumijevale. A zašto je tome tako? 

Možda zato jer imamo dvije Hrvatske? Jednu koja živi pošteno i po zakonu, a drugu kojoj je dozvoljeno sve i koja je iznad zakona. Jednu koja poštuje sve mjere protiv korone iako im to znači gubitak poslova, egzistencije, pa čak i zdravlja, a drugu koja te mjere donosi, ali ih se ni sama ne pridržava. Tako premijer Plenković ne mora u samoizolaciju nakon susreta s Đokovićem, Vili Beroš se slika s Ninom Badrić iako svima drugima propisuje držanje distance, a Alemka Markotić prije par dana na misi krši mjere koje je sama propisala. U tome oni ne vide ništa sporno, već uvijek nalaze nekakva opravdanja.

Iako su brojke već dugo u padu, Vlada je opet odbila dozvoliti otvaranje kafića i restorana, ali je zato dopustila otvaranje kockarnica. Odluke su ponovno nelogične i protivne zdravom razumu, no na to smo već navikli pa evo par primjera da se podsjetimo:

- Zabranjen rad kladionicama, automat klubovima i kasinima, dozvoljen rad poslovnicama Hrvatske Lutrije koje smiju primati uplate za "sreće", ali ne i kladioničarske listiće (11. mjesec)

- Zabrana treniranja u sportovima u kojima nema kontakta – poput tenisa ili jahanja

- U hotelima je dozvoljen rad kafićima i restoranima, iako je pružanje takvih usluga zabranjeno bilo gdje drugdje", navodi se u obrazloženju peticije.

Izvor : Index.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij