hren

Tijekom noći u središnjoj je Hrvatskoj zabilježena serija potresa, od kojih je najjači bio onaj u 4:55 koji je prodrmao Petrinju i okolicu, ali se osjetio i u Zagrebu.

Kako javlja EMSC magnituda tog najjačeg potresa je iznosila 3,4 stupnja po Richteru s epicentrom u blizini mjesta Strašnik.

Korisnici su na EMSC-ovoj aplikaciji ostavili veliki broj komentara koji svjedoče kako je izgledao ovaj potres: “snažna trešnja od nekoliko sekundi, ljuljanje i buka iz dubine”.

Desetak minuta nakon potresa u Petrinji, EMSC je izvijestio i o umjerenom potresu magnitude 2,7 stupnjeva po Richteru kod Karlovca, točnije 17 kilometara sjeveroistočno od centra grada.

Prvi u seriji od pet potresa zabilježen je oko 3 sata i 45 minuta na EMSC-u, nakon čega je uslijedio umjeren potres kod Petrinje te tri naknada podrhtavanja. Potresi jačine 1,4 i 1,9 stupnjeva po Richteru zabilježeni su kod Pokupskog, 3,4 pogodio je Petrinju, 2,7 bio je kod Glinskih poljana dok je potres magnitude 1 po Richteru zabilježen u okolici Zagreba.

Izvor : N1info


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij