Ministar zdravstva Vili Beroš objavio je kako su sve zdravstvene ustanove u Hrvatskoj koje sudjeluju u cijepljenju protiv bolesti COVID-19 dobile od Ministarstva zdravstva putem Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo zadaću preispitati provode li se cijepljenja u cijeloj zemlji u skladu s utvrđenim kriterijima o prioritetima. 

- Provoditelji cijepljenja i u njima odgovorne osobe dužni su utvrditi je li bilo odstupanja od navedenih pravila, te o njihovom postojanju i broju takvih slučajeva izvijestiti Hrvatski zavod za javno zdravstvo kao nositelja nacionalnog programa cijepljenja i Ministarstvo zdravstva. Pri tome treba voditi računa o poštivanju zakonskih odredbi o zaštiti osobnih podataka građana. Za sve osobe i ustanove u kojima se pokaže da je bilo neopravdanih odstupanja od utvrđenih kriterija u redoslijedu cijepljenja ili drugih vrsta nepravilnosti, utvrdit će se razina odgovornosti, objavio je Beroš danas na Facebooku.

Objava dolazi uslijed nezadovoljstva javnosti zbog navodnog cijepljenja preko reda. Među ostalima, članica Stožera civilne zaštite i ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Alemka Markotić našla se na meti kritika zbog cijepljenja svoje 84-godišnje majke.

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović cijepio se prije nego što je na njega službeno došao red, no odbacio je optužbe da se cijepio preko reda rekavši između ostalog da je hrvatski ratni vojni invalid.

Izvor: HRT


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij