hren

Još jedan šef splitske policije odlazi u korporaciju.
Splitska PU opet ostaje bez čelnog čovjeka. Načelnik Dražen Vitez otišao je na zasluženi godišnji odmor, a od 1. ožujka je u mirovini. 

U Split je došao iz Ravnateljstva policije u listopadu 2018. godine nakon što je s dužnosti odstupio Slobodan Marendić, kojem je sin pijan provozao službeni automobil i zabio ga u ogradu mosta kod Bačvica.

Dok vrh MUP-a ne nađe zamjenu, Upravu će voditi zamjenik načelnik Marko Srdarević, bivši glavni ravnatelj policije. Srdareviću to neće biti ništa novo jer je kao dugogodišnji zamjenik načelnika PU često bio u situaciji da bude prvi čovjek Uprave.

Mjesto načelnika Policijske uprave Splitsko-dalmatinske iz nekog je razloga posebno osjetljivo. Često su na vodeću dužnost u Split slani ljudi iz Ravnateljstva, odnosno, drugih Policijskih uprava. Prije Viteza, bili su tu Josip Bukvić i Ivica Tolušić, koji se nakon policijske karijere skrasio u 'Agrokoru' na poziciji šefa sigurnosti korporacije. 

Čini se da bi njegovim stopama mogao i 55-godišnji Vitez. Premda to nije potvrdio, šuška se da bi mogao iz policije u 'Podravku' kao glavni čovjek zadužen za poslove sigurnosti.

Izvor: Dalmatinski portal


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij