hren

Jučer je uhićena te u prostorije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske privedena još jedna osoba koja se dovodi u vezu s preprodajom kokaina o kojoj se pisalo krajem siječnja.

Kako doznaje Dubrovački dnevnik, radi se o cariniku Luke Ploče koji je osumnjičen kako je bio dio zločinačkog udruženja, uz još četiri osobe za koje je utvrđena osnovana sumnja da su stavili u promet najmanje 146 kilograma kokaina od čega su stekli imovinsku korist od najmanje 32 milijuna kuna koju su međusobno podijelili.

Podsjetimo, organizator zločinačkog udruženja je bio 59-godišnjak koji je financirao i razradio detalje transporta kokaina teretnim brodovima u Luku Ploče odakle je dalje organizirao njegovu dalju distribuciju po Hrvatskoj i Italiji.

Peta osoba, spomenuti carinik, uhićena je jučer na području Metkovića, a sumnjiči se kako je cijeloj priči doprinijela tako što je bez ikakvog pregledivanja propuštao kontejnere s bananama u kojima se nalazila droga. Prema neslužbenim informacijama s kojima raspolažemo, navodno je za svaki kontejner koji bi propustio, a u kojima bi se nalazilo 100 kilograma kokaina, dobio 40 tisuća eura!

Iz pouzdanih izvora doznajemo kako je muškarac novac rado trošio i kako je živio na visokoj nozi, a navodno je kupio najmanje jedan stan u Zagrebu te luksuzni Volvo.

Inače, ovo je još jedna u nizu uspješnih akcija dubrovačke policije. Nastavak ovog kriminalističkog istraživanja proveden je u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i Upravom kriminalističke policije Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta. 

Protiv osumnjičenog 50-godišnjaka je Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnesena kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama“ u svezi kaznenog djela „Počinjenje kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruženja“, te je tijekom današnjeg dana predan pritvorskom nadzorniku.

Foto : G.M / DD
Izvor : Dubrovackidnevnik.net.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij