hren

KAKO doznaje Index, nova predsjednica uprave Podravke bit će Martina Dalić, bivša potpredsjednica vlade koja je dala ostavku zbog afere Borg.

Indexu je to potvrdio izvor dobro upućen u zbivanja u Podravci.

Kao kandidati za novog čelnog čovjeka Podravke spominjali su se predsjednik parazitske HGK Luka Burilović, zatim čelni čovjek Cromarisa Goran Markulin, sadašnji član Uprave Podravke za financije Davor Doko te Martina Dalić.

Činjenica da se među kandidatima za novog šefa Podravke našla i Martina Dalić digla je poduzetnike na noge. Iz Udruge Glas poduzetnika su nedavno u razgovoru za Index podsjetili da je Dalić vladu napustila pod teretom velike afere.  

"Kakva smo mi to država kada predsjednik vlade odrađuje intervjue za posao u tvrtki koja je u suvlasništvu države?! Kako je krenulo, dobro da i Josipa Rimac nije među kandidatima! O tome treba odlučivati Nadzorni odbor Podravke, a ne Plenković, a odabir treba izvršiti na temelju stručnosti, a ne stranačke pripadnosti ili premijerovih preferencija", rekao je nedavno za Index suosnivač i izvršni direktor Glasa poduzetnika Dražen Oreščanin. 

Dalić iz prve Plenkovićeve vlade otišla zbog Afere Hotmail 

Priču o tajnoj skupini Borg je, podsjetimo, otkrio Index objavom mailova Martine Dalić, zbog čega je tadašnja potpredsjednica vlade u svibnju 2018. godine podnijela ostavku na mjesto potpredsjednice vlade i ministrice gospodarstva.

Riječ je, podsjetimo, o razdoblju u kojem se Agrokor našao u problemima, a država se usvajanjem Lex Agrokora izravno umiješala u spašavanje posrnulog koncerna. No ispostavilo se, kako je tada otkrio Index, da su ključne stvari oko Agrokora bile tajno dogovarane između članova tzv. skupine Borg, odnosno između Dalić i njoj bliskih ljudi, što je bilo u suprotnosti s onim što su govorili kako Plenković i ministri tako i novi ključni ljudi Agrokora.

Iz dokumentacije i mailova koje je 2018. objavio Index jasno je proizlazilo kako su Andrej Plenković i Martina Dalić ne samo namjerno obmanjivali hrvatsku javnost govoreći neistine o stanju u Agrokoru nego su i kao premijer i potpredsjednica vlade iskoristili svoje položaje kako bi posebna skupina, birana od strane Dalić, mogla zaraditi na poslovima u Agrokoru nakon 10. travnja.

Dalić je sve negirala, no u svibnju 2018. podnijela je ostavku na svoje funkcije u vladi. Otad do danas rijetko se pojavljivala u javnosti, ali Plenković je nije prestao hvaliti ni nakon što je dala ostavku.

Foto : arhiva Vlada.hr
Izvor : Index.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij