hren

UDRUGA Glas poduzetnika odlučila se otvoreno suprotstaviti nepopuštanju mjera za kafiće i restorane.

Predsjednik udruge Hrvoje Bujas na Facebooku je najavio održavanje velikog skupa u centru Zagreba ove srijede, 3. veljače.

Pozvao je svih 15 i pol tisuća članova udruge

"Dosta je! Sve vas pozivam da dođete u srijedu, 3.2.2021. u Zagreb, u centar, i budete dio najvećeg urlika UGP-a do sada, jer ovo je izgleda jedini način da nas čuju, da nas vide! Sve drugo smo pokušali!

Pozivam sve članove UGP-a, njih preko 15.500 da dođu, ali ne samo njih, već sve vas u ovoj grupi, sve poduzetnike i obrtnike, sve zaposlenike u privatnom sektoru i sve građane Republike Hrvatske. Neka se vaš glas čuje, neka se čuje glas razuma, glas naroda! U srijedu će UGP imati najveći meeting do sada jer vrijeme je za akciju.

Više detalja uskoro...", napisao je Bujas.

Podsjetimo, Glas poduzetnika se ranije jutros otvoreno obratio premijeru Plenkoviću. OVDJE možete pročitati njihovu objavu.

 

Molbe ugostitelja bile su uzaludne

Mjere koje se popuštaju od ovog ponedjeljka, 1. veljače, odnose se na povratak svih učenika osnovnih škola u klupe te dozvoljavanje treninga i rekreacije na otvorenom prostoru.

No iako ugostitelji, koje je zabrana rada s kraja studenog bacila na koljena, već tjednima mole da im se dozvoli otvaranje terasa ili, u najmanju ruku, prodaja kave za van, vlada im danas to nije dozvolila.

Plenković i Stožer mogli su zbog sve bolje epidemiološke situacije uvrstiti i dozvolu kafićima da prodaju kavu za van, čime ne bi spasili ugostitelje, ali bi barem poslali signal da razmišljaju o problemima s kojima se suočavaju ne samo vlasnici kafića, nego i svi koji u njima rade.

Više od 100 lokala u Zagrebu potvrdilo je otvaranje

Jučer je predsjednik Udruženja zagrebačkih ugostitelja Franz Letica otkrio kako su zasad najmanje 103 lokala u Zagrebu potvrdila otvaranje, a više od 700 ih je u postojećim kolektivima.

Prema njegovim riječima, sve će izgledati kao u dobra stara vremena.

"Muzika, konobar, dobar dan, izvolite?" slikovito se izrazio Letica.

"Podržavamo sve akcije i nezadovoljstva jer ovo je, nadamo se, postpandemično vrijeme koje bi trebalo donijeti neka otvaranja. Nije normalno da smo skoro dva mjeseca u takvoj karanteni da su nam skoro ograničili kretanje", zaključio je.

Gazda fitness-centra: Mjere su nelogične, zato otvaramo

Alen Preldžić vlasnik je Kondicijskog centra Spartak iz Dugog Sela. I on je među onima koji su najavili otvaranje.

"Otvaramo zato što su mjere nelogične, nejednake za sve i tvrdimo da mi u teretanama i fitness-centrima možemo najviše kontrolirati mjere i naše članove jer nam nitko s ceste ne može upasti na trening", rekao je Preldžić.

Dodao je kako je itekako svjestan visokih kazni.

Ima ugostitelja koji neće otvoriti lokale, ali razumiju svoje kolege. Jedan takav je Dražen Biljan iz Zagreba, šef sekcije barova pri Nacionalnoj udruzi ugostitelja.

"Ne osuđujemo ni ne potičemo, ali možemo razumjeti naše kolege koji su toliko očajni pa razmišljaju o svakakvim opcijama", zaključio je Biljan.

Izvor : Index.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij