hren

ZAGREBAČKA policija objavila je snimku racije u ugostiteljskom objektu u centru grada, koji je radio unatoč zabrani Stožera.

"Tijekom provođenja akcije u navedenom objektu zatečene su, legitimirane i provjerene ukupno 33 osobe. Prilikom postupanja policijskih službenika nije bilo uporabe sredstava prisile. Za 33 osobe je utvrđeno da nisu nosili zaštitne maske, zbog čega su im policijski službenici izdali tri Obavijesti o počinjenom prekršaju te je naplaćeno 30 novčanih kazni zbog prekršaja iz članka 47. st.2. t. 9. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.  

Zatekli muškarca za kojim je raspisana potjera

Nadalje, za jednu od zatečenih osoba, odnosno za 24-godišnjaka, utvrđeno je da je za njim raspisana potraga te je kod njega pronađen plinski pištolj za što mu je izdan Obvezni prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz članka 27. st. 2. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Također, službenici Ravnateljstva civilne zaštite utvrdili su kršenje epidemioloških mjera protivno Odluci o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa covida-19 putem okupljanja. Zbog obavljanja ugostiteljske djelatnosti suprotno odlukama stožera Civilne zaštite, službenici Državnog inspektorata, Turističke inspekcije, Područnog ureda Zagreb utvrdili su prekršaj iz članka 9A Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti te je izdano usmeno rješenje o zabrani rada, a objekt je zapečaćen na minimalno 30 dana. Protiv pravne i odgovorne osobe bit će pokrenut prekršajni postupak.

U sklopu kriminalističkog istraživanja 45-godišnji vlasnik ugostiteljskog objekta priveden je u službene prostorije Policijske uprave zagrebačke na kriminalističko istraživanje zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“ iz članka 180. st.1. Kaznenog zakona te će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku", objavila je policija.  

Izvor : Index.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij