hren

RAVNATELJ Zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak rekao je u Dnevniku HRT-a da će Hrvatska teško dobiti obećane doze cjepiva od AstraZenece.

"Pfizer nam je smanjio broj doza za sljedeće tri isporuke. Ono što nam dolazi u sljedeća dva tjedna je smanjeno za 14 kutija, po 975 doza. Mi smo dobili 11 kutija cjepiva manje, to nas razočarava i otežava nam provedbu plana cijepljenja. Sve količine koje imamo čuvamo za docjepljivanje", rekao je Capak.

Modernino cjepivo stiže u nedjelju

Dodao je kako ćemo Modernino cjepivo dobiti u nedjelju.

"Ne znamo kakva će biti distribucijska lista u ožujku, nadamo se da će to biti značajno više, ali ne može znati unaprijed. I Moderna je odgodila isporuku za tjedan dana, tih 4800 doza koje smo već trebali dobiti dobit ćemo u nedjelju", dodao je.

Što se tiče AstraZenece, Capak je rekao da ćemo teško dobiti one doze za koje smo potpisali ugovor.

"Teško da ćemo dobiti obećane doze"

"Obećavali su da će već u prosincu biti isporučene velike količine cjepiva. I u njihov razvoj cjepiva EU je uložila velik novac i od njih smo najviše očekivali. Oni će se registrirati tek 29. siječnja. EU traži od njih da isporuka počne ranije i da se ispoštuju potpisani ugovori. Mi se nadamo da će se situacija popraviti, ali teško da ćemo dobiti obećane doze", rekao je Capak.

Izvor: Index.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij