hren

PROSVJED
Julija Navalnaja, supruga Alekseja Navalnog, privedena je u subotu na prosvjedu u Moskvi, organiziranom u znak potpore tom ruskom disidentu, na kojem se tražilo njegovo puštanje iz zatvora.
Među prosvjednicima koje je policija privela je i Navalnijev suradnik, odvjetnik Ljubov Sobol. Na prosvjedu u Moskvi se okupilo najmanje 40.000 ljudi, procjena je Reutersa.

Prema ruskom zakonu, zamolba za odobrenje za održavanje prosvjeda mora se uputiti lokalnim vlastima najmanje 10 dana prije samog događaja. Navalni je uhićen prije manje od tjedan dana tako da organizatori nisu imali dovoljno vremena za službenu prijavu prosvjeda, piše CNN.

Pristaše Navalnija pozvale su na nove prosvjede sljedećeg vikenda.

U međuvremenu se pojavljuje sve više snimaka brutalnog postupanja policije spram prosvjednika i građana. Ova je žena navodno samo upitala policajce zašto su uhapsili muškarca.

Prema informacijama CNN-a, do sada je na prosvjedima u Rusiji uhićeno najmanje 1800 prosvjednika. Građani nezadovoljni sadašnjom vlasti okupili su se u skoro stotinu gradova kako bi dali podršku Navalniju.

Na društvenim mrežama se pojavila još jedna snimka nasilnog postupanja ruske policije. Na video snimci se vidi kako policijski službenici palicama mlate uhićenog prosvjednika.

Izvor: Seebiz.eu


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij