Sjednica Vlade održava se Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici. Na dnevnom redu je uobičajena informacija o aktualnom stanju vezanom za potres i informacija o aktualnom stanju vezanom za koronavirus.
Uvodno se obratio predsjednik Vlade, Andrej Plenković.

“Nadam se da ćemo do izglasavanja Zakona o obnovi postići ključni konsenzus, koji se prvenstveno tiče financiranja same obnove”, rekao je Plenković.

Povoljnom je ocijenio i situaciju s epidemijom koronavirusa, kazavši da je i incidencija pala u zadnja dva tjedna te da je Hrvatska u ovom trenutku u Europskoj uniji na petom mjestu kad se radi o broju slučajeva zaraze na milijun stanovnika.

“Moramo i dalje biti oprezni. Želimo odgovornim ponašanjem naših sugrađana i poštivanjem mjera, koje nisu potpuno restriktivne, što mnoge druge zemlje nemaju, ukoliko se ovakav trend nastavi, tijekom vikenda ćemo imati konzultacije sa Stožerom, epidemiolozima i ekonomskim timom Vlade, da vidimo što možemo napraviti od 1. veljače”, rekao je Plenković, dodavši da je situacija po pitanju epidemije u ovom trenutku dobra.

Čestitao je i novom američkom predsjedniku Joeu Bidenu i potpredsjednici Kamali Harris, kazavši da se raduju novoj suradnji.

Izvor: N1


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij