RADI SKIJANJA ČAK NE IZLAZE IZ KUĆE DESET DANA
Pred nama je još jedan vikend. Za dio poklonika skijanja i drugih snježnih aktivnosti vikend u kojem će s nostalgijom razmišljati o prošlogodišnjem skijanju, no za dio i ovo će biti dva dana uživanja na snijegu.

Kako je poznato, skijališta u većini zapadnih država su zatvorena, dok u susjednoj Bosni i Hercegovini skijališta rade punim kapacitetima i s odgovarajućim vremenskim i snježnim uvjetima. Zato i ne čudi što je prošli vikend na svim skijalištima u BIH vladala poprilična gužva, a među brojnim skijašima našao se i veći broj dalmatinskih poklonika skijanja.

Dio njih granicu pri povratku u Hrvatsku prešli su uz odgovarajuće potvrde da su preboljeli infekciju Covidom, dio je potvrde o negativnom testu na novi koronavirus osigurao na samim skijalištima, jer dio ih nudi i mogućnost testiranja po povoljnijim cijenama nego je u Hrvatskoj, a dio skijaša odlučio se za naknadno testiranje u mjestu prebivališta. Naravno, ovi zadnji do testiranja i negativnih nalaza trebaju određeno vrijeme provesti u samoizolaciji. Također, ne nedostaje ni onih koji su odlučili, jer im to odluke Stožera omogućavaju, da se, iz objektivnih razloga ne testiraju, već punih deset dana po povratku sa skijanja, provedu u samoizolaciji. Uzme li se u obzir da veći broj Dalmatinaca radi od kuće, a posebnog društvenog života nema, ne iznenađuje da ih se određeni broj odlučio upravo za tu opciju.

Iako je ovog tjedna donesena nova odluka za mjere pri prelasku državne granice, što se tiče graničnih prijelaza s BIH, nema promjena pa će ponovno dio Dalmatinaca pohoditi tamošnja skijališta.
O tome koliko je neodgovorno ili odgovorno boraviti na skijalištu s tisućama osoba iz različitih područja, čekati u gužvama na kupovinu karata i „žicu“, tema je o kojoj bi svatko trebao sam razmisliti.
A prema gužvama koje su proteklog tjedna vladale na skijalištu na Platku i u Mrkoplju teško će se netko iz Dalmacije odlučiti na odlazak u gorske predjele Hrvatske. Posebno jer su nadležni  u Stožeru najavili kontrole provođenja mjera, a sa skijališta provedbu ograničenja broja skijaša na jednom mjestu.
Prema neslužbenim najavama sljedećeg tjedna u rad bi trebale biti puštene i staze na Sljemenu, što će otvoriti dodatne mogućnosti skijanja u Hrvatskoj.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij