Američki predsjednik Donald Trump, pod pritiskom da odstupi jer su njegovi pobornici prošli tjedan upali u Kapitol, u utorak je rekao kako postoji veliki bijes zbog ponovnog pokušaja da ga se opozove, no da ne želi nasilje, prenose agencije.

„Ne želim nasilje“, kazao je Trump novinarima uoči odlaska do zida na granici s Meksikom u blizini Alama u saveznoj državi Teksas.

U svom prvom obraćanju novinarima od 8. prosinca, republikanac nije htio odgovarati na pitanja o svojoj ostavci te je kritizirao novi pokušaj demokrata da izglasaju njegov opoziv.

„Ovaj pokušaj opoziva izaziva nevjerojatan bijes, a oni to čine i užasno je to što rade“, naglasio je predsjednik na odlasku, a prenosi agencija Reuters. Inicijativu demokrata nazvao je nastavkom „lova na vještice“ usmjerenog na njega.

Svoj govor za koji ga optužuju da je potaknuo njegove pobornike da napadnu Kapitol je nazvao „potpuno primjerenim“, prenosi agencija dpa.

“Moj govor je primjeren”

„Ako pročitate moj govor, a mnogi su to učinili… analiziran je i ljudi smatraju da je ono što sam rekao potpuno primjereno“.

Trump bi u srijedu mogao postati prvi američki predsjednik koji je dva puta opozvan u donjem domu američkog Kongresa, no mediji pišu kako su male šanse da se opoziv potvrdi i u gornjem domu, u kojem većinu i dalje imaju republikanci, iako su je izgubili nakon izbora u saveznoj državi Georgiji.

Republikanski predsjednik je u utorak i optužio velike tehnološke tvrtke da su podijelile naciju, nekoliko dana nakon što su zatvorile njegove račune.

„Mislim da rade groznu stvar za našu državu i našoj državi te vjerujem da će im se to pokazati kao katastrofalna greška“, dodao je Trump.

Trumpu su pristup svojim uslugama, među ostalima, zabranili Apple, Google, Amazon i Facebook, a Amazon je zabranio i konzervativnoj društvenoj mreži Parler da se koristi njegovom platformom.

Izvor : N1info


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada