Na intervencijama u Sisačko-moslavačkoj županiji angažirano je 577 vatrogasaca sa 147 vatrogasnih vozila, koji su odradili 564 vatrogasne intervencije. Na ovom potresom pogođenom području vatrogasne snage rade na uklanjanju oštećenih dimnjaka, sanaciji krovišta, uklanjanju crjepova, osiguravanju ruševnih mjesta te drugih zadaća u svrhu spašavanja i zaštite ljudskih života, a s aktivnostima nastavljaju i dalje.

Podaci su to u informaciji iz Hrvatske vatrogasne zajednice, u kojoj dalje stoji:

- U Vatrogasnoj operativnoj zoni Glina angažirane su snage s područja VZŽ Karlovačke, Šibensko-kninske, Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske te Državne intervencijske vatrogasne postrojbe Zadar, Šibenik i Split. Na području djeluje ukupno 233 vatrogasaca s 57 vatrogasnih vozila; evidentirane su 172 intervencije.
Na području VOZ Sisak angažirane su snage s područja VZŽ Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Požeško-slavonske, Varaždinske, Međimurske i Virovitičko-podravske, s ukupno 170 vatrogasaca s 38 vatrogasnih vozila, a evidentirane su 202 intervencije.
Među intervencijama koje su odradili vatrogasci, svakako se ističu predradnje za sigurno uklanjanje tornja-zvonika katedrale u Sisku, gdje sudjeluju vatrogasci iz JVP Sisak i JVP Zagreb. Zajedno sa HEP-om i HGSS-om odrađene su radnje za sanaciju trafo-stanice u Petrinji.
JVP Zagreb: 1000 intervencija u 8 dana
Vatrogasci JVP Grada Zagreba i DVD-a s područja Grada Zagreba su tijekom 9. siječnja imali 72 tehničke intervencijena sanaciji posljedica potresa te ostalih izvida vezanih za procjenu stanja navedenih dijelova objekata. Na navedenim tehničkim intervencijama sudjelovao je ukupno 421 vatrogasac sa 133 vatrogasnih vozila. Zanimljivo je da je JVP Grada Zagreba samo u prvih 8 dana 2021. godine zabilježio preko 1000 intervencija.

Vatrogasci s područja Zagrebačke županije bili su angažirani na novih 17 tehničkih intervencija  na kojima je  sudjelovalo 66 vatrogasaca sa 20 vatrogasnih vozila.
Vatrogasci JVP Grada Križevaca iz Koprivničko-križevačke županije imali su ukupno 7 intervencija koje se odnose na oštećenja krovišta i dimnjaka na području Križevaca. U tim intervencijama sudjelovalo je ukupno 14 vatrogasca sa 7 vatrogasnih vozila – kažu u HVZ-u.

Vatrogascima Malog Lošinja uručeno priznanje za najpothvat

Danas je u Petrinji organizirana smotra vatrogasaca na kojoj je upriličeno dodjeljivanje  priznanja za najpothvat u vatrogastvu za 2019. godinu.
Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković nakon obavljene smotre vatrogasaca uručio je vatrogascu Saši Mandiću i Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Malog Lošinja priznanje za najpothvat u vatrogastvu u 2019. godini.
Naime, u listopadu 2019. godine JVP Mali Lošinj je sudjelovala na zahtjevnoj intervenciji spašavanja života šesnaestogodišnjaka koji je na otoku Cresu ostao zarobljen u špilji dugačkoj 50 m koja ponire u dubinu. Na intervenciji su sudjelovala tri vatrogasca: Saša Mandić, Branko Vojniković i Darko Badurina. Vatrogasci su još jednom takvim činom pokazali kako su spremni u opasnost dovesti i vlastiti život kako bi pomogli potrebitima. Za ovakav pothvat nominirani su i za Ponos Hrvatske.

Foto: HVZ


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij