Za električna vozila posebna naknada za okoliš pri registraciji vozila smanjena je za svih 100%, za hibride 50, a za motorna vozila 5%.

Vlada je u četvrtak donijela uredbu kojom se smanjuju iznosi posebne naknade za okoliš koja se plaća prilikom registracije vozila – za sva motorna vozila za pet postotnih bodova, 50 posto za ona na hibridni pogon i sto posto za električna vozila, a procijenjena ušteda za građane i gospodarstvo je 10 milijuna kuna.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić objasnio je kako se ta izmjena uredbe o jediničnim naknadama, korektivnim koeficijentima i pobližim kriterijima i mjerilima za utvrđivanje posebne naknade za okoliš na vozila na motorni pogon donosi sukladno akcijskom planu za smanjenje neoporezivih i parafiskalnim davanja iz 2020. godine.

“Uredbom je predloženo smanjenje iznosa posebne naknade koja se plaća pri registraciji vozila odnosno predviđeno je smanjenje jediničnog iznosa za pet postotnih bodova za sve obveznike.

Također, predviđeno je smanjiti jedinične naknade za vozila na hibridni pogon za 50 posto te dodatno u potpunosti osloboditi obveze plaćanja posebne naknade vozila na električni ili alternativni pogon”, istaknuo je Ćorić.

Na taj će se način, kaže, rasteretiti građani i gospodarski sektor u procijenjenom iznosu od 10 milijuna kuna.

Izvor : Poslovni.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij