UGUŠILI SE PLINOM
Osam mladih ljudi ugušilo se plinom nedaleko od Posušja u novogodišnjoj noći, objavili su iz policije. Prema prvim informacijama radi se o četiri djevojke i četiri mladića. Županije je proglasila trodnevnu žalost, a sućut je izrazio i hrvatski premijer Plenković.

"Istina je. Osmero mladih je stradalo", rekli su za Hinu iz MUP-a Županije zapadnohercegovačke.

Nezapamćena nesreća dogodila se u mjestu Tribistovo gdje je osmero mladih iz mjesta Rakitna i Posušja čekalo Novu godinu. Neslužbeno, riječ je o četiri djevojke i četiri mladića. 

"Smrtno je stradalo osam mladih između 18 i 19 godina", potvrdio je u ime MUP-a ŽZH Milan Galić.

"U susjednoj vikendici bile su također mlađe osobe koje su čekale Novu godinu. Oni su prvi primijetili da nitko nije izašao iz vikendice koja se nalazila u blizini. Nakon toga su pokušali ući u vikendicu, ali vrata su bila zaključana. Jedan od njih je ušao i u prizemlju zatekao osam osoba u besvjesnom stanju, nakon čega je pozvao policiju", kazao je Galić, donosi portal Hercegovina.info.

Na licu mjesta je policija, tužitelj i druge službe koje provode očevid i utvrđuju razloge nesreće.

Po neslužbenim navodima mladi su se najvjerojatnije ugušili zbog plina iz agregata koji je napajao kuću elekričnom energijom.

Policija je dojavu dobila u 10 sati. Općina Posušje izrazila je sućut obiteljima te zamolila ugostitelje da iz poštovanja prema žrtvama obustave rad.

"Što reći nakon ovakvog događaja, jednostavno ne mogu vjerovati da se ovakva tragedija dogodila. Ovo je nezapamćeno", kazao je načelnik općine Posušje Ante Begić, prenosi Večernji.ba. Dodao je i kako je spreman pomoći na bilo koji način.

Zbog nezapamćene tragedije u Posušju, na izvanrednoj sjednici Vlade Županije Zapdnohercegovačke donesena je Odluka o proglašenju tri dana žalosti u Županiji. Dani žalosti bit će 2., 3. i 4. siječnja 2021. 

Plenković: "S nevjericom i žaljenjem primio sam vijest"

Hrvatski premijer Andrej Plenković izrazio je sućut Zdenku Ćosiću, predsjedniku Vlade Županije Zapadnohercegovačke, načelniku Posušja Anti Begiću te obiteljima preminulih nakon tragedije kod Posušja u kojoj je poginulo osam mladih ljudi, priopćeno je iz hrvatske vlade.

"S nevjericom i velikim žaljenjem primio sam vijest o tragičnom gubitku osmero mladih života u novogodišnjoj noći u Tribistovu kod Posušja. U ovim teškim trenucima za obitelji i prijatelje nastradalih, molim Vas da u ime Vlade Republike Hrvatske i hrvatskog naroda primite izraze iskrene sućuti", poručio je premijer.

Javio se i predsjednik Milanović.

"Potresnu vijest o tragediji u kojoj je izgubljeno osam mladih života u Tribistovu kod Posušja primio sam s velikom tugom i žaljenjem. Izražavam svoju najdublju sućut obiteljima, rodbini i prijateljima svih nastradalih djevojaka i mladića", napisao je na Facebooku.

Foto: Federalna.ba

Izvor: Dnevnik.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij